Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2023

Perez gestript van titel 'Koning van de Straten': "Had hij nooit mogen hebben"

Voor Sergio Perez was het een raceweekend om te vergeten. De titel Koning van de Straten werd hem nog wel eens toegedicht, maar in de nieuwste RN365 F1-podcast is men onverbiddelijk: die titel behoort hem niet toe.

Perez Monaco Q
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Max Verstappen liet afgelopen weekend zien dat hij de absolute favoriet is voor de wereldtitel. Sergio Perez stapelde fout op fout en in het kampioenschap deelde de Nederlander een serieuze 'tik op de neus' uit aan zijn Red Bull-teamgenoot.

Bijna 10.000 mensen reageerden op de RN365 F1-stelling, die als volgt luidde: Perez heeft bewezen dat hij nooit wereldkampioen zal worden. Bijna 90% was het daar mee eens, terwijl ruim 10% het nog te vroeg vond om dat soort conclusies te trekken.

Ook in de RacingNews365 F1-podcast werd het baalweekend van Sergio Perez natuurlijk besproken. De 'Koning van de Straten', zoals hij vanwege zijn vaak goede resultaten op stratencircuits door sommigen werd genoemd, zakte door het ijs.

Volgens Tom Coronel is die bijnaam van de Red Bull-coureur puur gebaseerd op omstandigheden en had hij deze überhaupt nooit mogen hebben. "Bij mij had hij 'm al nooit gekregen. Van tevoren had ik al gezegd: de straatvechter, of hoe iedereen hem ook noemt, straatkoning, straatmonster, dat is voor de helft alleen maar ontstaan door de problemen bij Max."

"Ik vond al niet dat hij die 'titel' verdiende, want hij deed het niet op eigen kracht. Hij heeft hier nu duidelijk laten zien dat die titel niet eens bij zijn naam had mogen staan", zo is de autocoureur onverbiddelijk.

Pijnlijk

Gevraagd naar alle problemen van Perez in Monaco, wijst F1-expert Ruud Dimmers op de blunder in de kwalificatie als grootste fout. "Zijn eerste fout kwam in de kwalificatie. Heel pijnlijk, waarom in het eerste deel van de kwalificatie? Je hoorde de frustratie bij Helmut Marko, want met deze auto mag je daar nooit eindigen. Je gooit alles weg. Als je in Q3 de wielen eraf rijdt in de poging om een pole te halen, dan is het zuur, maar dit was gewoon veel te gretig."

Coronel denkt wel te weten wat de indirecte oorzaak was van die crash. "Dit was er wel eentje die is ontstaan doordat iedereen hem de straatkoning begon te noemen. Dan denk je ook echt dat je het bent. Nu krijg je een tik op de neus, van tevoren had hij moeten weten hoe hij er voor stond."

Dimmers vult aan. "Een tik op de neus, ja! Miami was een links-rechts-combinatie op de neus, want als Max je vanaf P9 inhaalt om de race te winnen, terwijl je van tevoren roept dat je wereldkampioen kan worden en eigenlijk al aan de leiding had moeten staan in het kampioenschap, dan denk ik dat Monaco de definitieve knock-out is geweest van Perez."

Zijn tegenspeler kan zich helemaal vinden in die uitspraak. "Helemaal mee eens! Kijk eens naar de afstand die er is ontstaan. Dit was gewoon de jackpot voor Verstappen ten opzichte van Perez. Dit is klaar, nu gaan we het niet meer over de wereldtitel hebben. Dat gaat toch niet gebeuren voor Perez, wij wisten dat al. Het is zonde van de tijd dit."

Jammer voor het kampioenschap

Alhoewel die fout in de kwalificatie zijn weekend tekende, was het zeker niet de laatste fout van Checo. "Achterop bij de Haas in de chicane? Voorvleugeltje kapot...", vervolgt Dimmers. "Oh wat was dat onhandig zeg", roept Coronel. "Dat zag er zo klungelig uit. Even een nieuw vleugeltje halen, dat kost ook weer zoveel tijd. Allemaal paniekacties."

Dimmers sluit het onderwerp af door nog een reeks mindere Perez-momenten op te sommen, alvorens hij toe moet geven dat hij er stiekem van baalt. "De tik die hij van Russell kreeg, daar kon hij niets aan doen, maar enkele bochten later rijdt hij 'm bij het zwembad de vangrail in. En dan nog de switch naar full wets, alles of niets. Twee ronden achterstand... Dat is wel echt een pijnlijke."

"Ik vind het jammer voor het kampioenschap. We hebben pas zes races gereden en Max kan eigenlijk gewoon twee races uitvallen. Het is heel leuk dat Max alles wint, prachtig voor de statistieken, maar wanneer wordt hij dan al kampioen?"

De hele podcast beluisteren? Dat kan via de player hieronder.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken