Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez in de aanval op Mercedes: "Tijd om er vol voor te gaan"

Sergio Perez kijkt uit naar de Grand Prix in Saoedi-Arabië, maar denkt dat het niet makkelijk gaat worden.

De allereerste Saoedische Grand Prix staat dit weekend op het programma. Deze wedstrijd zal worden gehouden op het gloednieuwe stratencircuit in Jeddah. Sergio Perez denk dat het nog niet heel makkelijk gaat worden. "Het lijkt een heel snel circuit, dus ik ben benieuwd hoe het in de auto gaat voelen. Ik denk niet dat ik ooit op zo'n snel circuit met zoveel snelle bochten heb gereden, dus ik denk dat het een hele uitdaging wordt", blikt de Mexicaan vooruit. Geen enkele coureur heeft nog op het circuit in Saoedi-Arabië gereden en Perez verwacht dan ook drukte in de vrije trainingen. "Iedereen zit in hetzelfde schuitje en heeft nog niet de kans gehad om daar te racen. Dus de trainingen zullen heel belangrijk zijn."

Perez geniet van titelstrijd

De Red Bull-coureur is nog nooit eerder verwikkeld geweest in een titelgevecht, maar strijdt dit jaar met zijn team voor het constructeurskampioenschap. "Het is een unieke uitdaging en deze laatste twee races zullen dat nog eens onderstrepen." "Ik geniet van het feit dat we op het einde van het seizoen nog zo'n belangrijk gevecht aan moeten gaan. Ik kijk echt uit naar Jeddah en Abu Dhabi. Dit is waarom je begint met racen, voor momenten als deze", glundert Perez.

Perez gaat er vol voor

De Mexicaan wist de laatste drie races twee keer vierde te worden en stond in zijn thuisrace nog op het podium naast Lewis Hamilton en Max Verstappen. Die punten zijn heel belangrijk voor het kampioenschap, weet Perez. De Red Bull-man gelooft dan ook stellig dat zijn team het kampioenschap kan winnen. "We zijn erin geslaagd om het gat naar Mercedes te dichten en nu is het tijd om er vol voor te gaan. We hebben niets te verliezen en we zullen ons uiterste best doen. Als we er als team in slagen om twee perfecte races te hebben, dan ben ik ervan overtuigd dat we bovenaan zullen eindigen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"