Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez in extase na Monaco-overwinning: "Hier droom je van als coureur"

Sergio Perez heeft de Grand Prix van Monaco gewonnen en is daar natuurlijk zeer blij mee. De Mexicaan bedankt zijn team, zijn land én laat al doorschemeren dat hij ook in 2023 bij Red Bull rijdt.

Het was geen gemakkelijke overwinning voor Sergio Perez in Monaco. De Red Bull-coureur startte de race achter de Ferrari-coureurs op de derde plaats, in de regen, maar na een strategisch spel tussen Ferrari en Red Bull nam hij de leiding over in de race. Deze gaf hij toen het droger werd in Monte Carlo niet meer weg. Na de race is hij in extase: "Het is een droom die uitkomt. Als coureur droom je er van om hier te winnen, naast je thuisrace. Dit is het meest speciale weekend om te winnen en de manier waarop we het deden... we maakten het veel moeilijker voor onszelf." In de slotfase van de race was het overleven voor Perez, die net als teamgenoot Max Verstappen op de mediumbanden reed. Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc reden op harde banden en konden wat harder aanvallen. "Ik moest geen fouten maken en de auto over de lijn brengen, maar Carlos achter mij houden was zeker niet makkelijk", aldus Perez.

Perez laat al wat doorschemeren over zijn Red Bull-toekomst

Perez is nu de meest succesvolle Mexicaanse Formule 1-coureur aller tijden. "Daar ben ik heel, heel blij mee. Pedro Rodriguez (de hiervoor succesvolste Mexicaanse coureur, red.) is vast trots vanuit daarboven, daar ben ik zeker van." Onderweg naar het podium leek Perez alvast te verklappen dat hij ook in 2023 naast Verstappen rijdt bij Red Bull. "Ik heb iets te vroeg getekend", zei hij tegen teambaas Christian Horner, waarschijnlijk doelend op een contractverlenging.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi