Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez in extase na Monaco-overwinning: "Hier droom je van als coureur"

Sergio Perez heeft de Grand Prix van Monaco gewonnen en is daar natuurlijk zeer blij mee. De Mexicaan bedankt zijn team, zijn land én laat al doorschemeren dat hij ook in 2023 bij Red Bull rijdt.

Perez Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het was geen gemakkelijke overwinning voor Sergio Perez in Monaco. De Red Bull-coureur startte de race achter de Ferrari-coureurs op de derde plaats, in de regen, maar na een strategisch spel tussen Ferrari en Red Bull nam hij de leiding over in de race.

Deze gaf hij toen het droger werd in Monte Carlo niet meer weg. Na de race is hij in extase: "Het is een droom die uitkomt. Als coureur droom je er van om hier te winnen, naast je thuisrace. Dit is het meest speciale weekend om te winnen en de manier waarop we het deden... we maakten het veel moeilijker voor onszelf."

In de slotfase van de race was het overleven voor Perez, die net als teamgenoot Max Verstappen op de mediumbanden reed. Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc reden op harde banden en konden wat harder aanvallen. "Ik moest geen fouten maken en de auto over de lijn brengen, maar Carlos achter mij houden was zeker niet makkelijk", aldus Perez.

Perez laat al wat doorschemeren over zijn Red Bull-toekomst

Perez is nu de meest succesvolle Mexicaanse Formule 1-coureur aller tijden. "Daar ben ik heel, heel blij mee. Pedro Rodriguez (de hiervoor succesvolste Mexicaanse coureur, red.) is vast trots vanuit daarboven, daar ben ik zeker van."

Onderweg naar het podium leek Perez alvast te verklappen dat hij ook in 2023 naast Verstappen rijdt bij Red Bull. "Ik heb iets te vroeg getekend", zei hij tegen teambaas Christian Horner, waarschijnlijk doelend op een contractverlenging.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17