Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez spreekt teamgenoot Verstappen tegen: 'Juist goed dat de FIA ingrijpt'

Max Verstappen is fel tegen het ingrijpen van de FIA bij het stuiterprobleem in de Formule 1, maar Red Bull-teamgenoot Sergio Perez vindt het juist een goede zet. Hij waarschuwt voor de fysieke gezondheid van de coureurs.

Perez Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Nadat de FIA bekendmaakte in te grijpen bij het stuiterprobleem in de Formule 1, liet Max Verstappen weten hier niet achter te staan. De Red Bull-coureur vindt het onzin dat regels halverwege het seizoen worden veranderd. Teamgenoot Sergio Perez staat er heel anders in en vindt het juist een goede zet van de FIA.

Volgens de Red Bull-coureur blijven renstallen namelijk altijd de limiet opzoeken. "Ik denk dat elk team zoekt naar de beste downforce en ervoor probeert te zorgen zo laag mogelijk bij de grond te liggen", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. "Maar er is zeker een limiet in hoe laag je kan gaan."

"We willen allemaal wat lager liggen (met de rijhoogte van de auto, red.) dan dat we nu liggen, maar als je de limiet raakt, dan is het niet altijd gezond voor de coureurs. Er werd door een aantal coureurs al over gepraat vorige week, dus ik denk dat het juist goed is dat de FIA ingrijpt om het allemaal wat te sussen."

Verstappen en Perez zullen zeer waarschijnlijk weinig hinder ondervinden van de stuiterproblemen en de FIA-maatregelen. Porpoising is nooit een groot probleem geweest bij Red Bull, waardoor de maatregelen ook weinig invloed zullen hebben op de RB18.

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt