Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sergio Perez

Perez uit zorgen over zware crash op 'heel, heel gevaarlijk' circuit in Jeddah

Sergio Perez maakt zich zorgen over de mogelijkheid van een zware, heftige crash tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365 /MichaelPotts

Op het stratencircuit in Jeddah is er weinig ruimte voor fouten. Met veel muren vlak naast het asfalt en weinig uitloopstroken kan een remfout of crash al snel ernstige gevolgen hebben. Eerder zagen we in de kwalificatie al dat Max Verstappen zijn bolide moest parkeren na een touché met de muur.

Volgens Sergio Perez kan het echter nog veel erger aflopen tijdens de Grand Prix van Soaedi-Arabië. De Red Bull-coureur uit zijn zorgen over een zware crash, met alle gevolgen van dien. Volgens Perez is het Corniche Circuit "te gevaarlijk zonder een precieze reden", zo laat hij weten aan onder meer RacingNews35.

Toch geniet Perez in Jeddah

Het gevaar belemmert het raceplezier niet. "Het is een heel mooi circuit", vervolgt Perez. "Maar heel, heel gevaarlijk. Er zijn veel lange rechte stukken, maar ook stukken vol gas in de bochten en een aantal blinde bochten. Het voelt te gevaarlijk zonder een precieze reden."

"Als je kijkt naar een paar van de on-board beelden, dan ziet het er best eng uit. Ik hoop gewoon dat we geen grote crash gaan zien hier. Het circuit is verder fantastisch, begrijp me niet verkeerd. Het is heel cool om erop te rijden, maar het voelt gewoon heel riskant. Als iets fout gaat, dan gaat het heel erg fout.", aldus de teamgenoot van Verstappen.

Meerdere F1-coureurs denken hetzelfde

Perez is niet de enige coureur die zich zorgen maakt over een zware crash in Jeddah. Een aantal andere Formule 1-coureurs hebben hetzelfde vermoeden, zo legt de Mexicaan uit. "Ik heb wat andere rijders gesproken en we denken allemaal een beetje hetzelfde."

"Wij zijn degene die in de auto moeten zitten en de snelheden ervaren op het circuit. Dan kan je een beetje inzien dat als er wat fout gaat, het een enorme crash wordt, snap je? Het is duidelijk een karakteristiek van het circuit, maar het is iets war we na de race maar over moeten gaan praten."

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

5 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche