Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez verklaart gigantisch gat met Verstappen

Sergio Perez moest het met de zevende plaats doen in de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. Vooral het gat van 1,4 seconde naar polesitter Max Verstappen was opvallend, maar de Mexicaan heeft er wel een verklaring voor.

Perez FP1 Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez zat er in de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk redelijk bij, maar eindigde het op het belangrijkste moment toch weer op een magere zevende plaats. De Red Bull-coureur moest maar liefst 1,4 seconde toegeven op Max Verstappen, al heeft hij daar wel een duidelijke verklaring voor na afloop.

"De vooruitgang was goed", stelt Perez tegenover F1TV. "Mijn eerste ronde in SQ2 was niet ideaal, want ik ging wijd in bocht 3 toen ik de grip van de band aan het vinden was. Desondanks denk ik dat we competitief waren. Helaas weet ik niet wat Esteban Ocon aan het doen was in SQ3. Hij moest blijkbaar heel langzaam rijden en daardoor reed ik binnen een halve seconde van hem tijdens mijn vliegende ronde. Ik had geen kans."

Toch houdt Perez vertrouwen. "Zeker weten. We hadden al mee moeten doen, maar door oncontroleerbare factoren staan we niet waar we horen te staan. Ik heb er alle vertrouwen in dat het zaterdag beter zal gaan."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verstappen tast in het duister: "Er moet iets raars aan de hand zijn geweest"