Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez verklaart nieuwe matige kwalificatie: "Als dat niet was gebeurd, dan..."

Sergio Perez weet wel waar hij een kans op een betere klassering heeft laten liggen tijdens de kwalificatie in Hongarije. Hij werd negende, maar P4 was volgens hem mogelijk geweest. Hij verklaart waar het mis ging.

Perez Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Voor het eerst in een lange tijd schopte Sergio Perez het in de kwalificatie weer tot Q3. Met een negende plek kan hij echter niet tevreden zijn. Checo verklaart waarom hij wederom aan een inhaalrace, zij het van net wat minder verder naar achteren dan bijvoorbeeld in Groot-Brittannië, moet beginnen op zondag.

"Het is positief dat we af en toe een hele goede pace hebben laten zien, maar door dit format hebben we te veel gespeeld met het opwarmen van de banden. Ik had namelijk een slechte eerste sector, waarin ik anderhalve tiende van een seconde verloor", zucht hij.

"Als dat niet was gebeurd, dan had ik denk ik op P4 moeten staan. Gelukkig hebben we een goede raceauto", vertelt hij aan onder meer RacingNews365.

De zondag telt

Perez begon het weekend waardeloos, door te crashen in de eerste vrije training. Speelde dat nog mee in zijn hoofd? Hij zegt van niet. "Het is nooit makkelijk te verwerken, want je wilt dat soort fouten niet maken. Ik wil echter niet terug kijken, alleen vooruit. Ik heb er van geleerd en verder laat ik het achter me."

Toch kon hij ook dit keer geen goede indruk achter laten tijdens de kwalificatie. Op zondag moet hij het dus weer recht gaan zetten, maar volgens de Mexicaan is dat ook het enige dat telt. "Als je naar de marges kijkt, dan kunnen een paar tienden van een seconde je leven veranderen, maar ik ben optimistisch voor de zondag. Uiteindelijk telt namelijk alleen waar je finisht."

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

23 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten