Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez wijst pijnpunt van dramatische kwalificatie aan

De uitschakeling van Sergio Perez in Q1 was dé grote verrassing tijdens de kwalificatie in Monaco. De Mexicaan verklaart nu waarom hij zo vroeg al werd uitgeschakeld in het prinsdom.

Perez Quali Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez stond vroeger bekend als 'straatvechter'. De Mexicaan was steevast goed op stratencircuits, maar van die reputatie is weinig meer over. De uitschakeling in Monaco was dan ook vrij symbolisch voor de vorm waar Perez momenteel in steekt. Maar hoe kan het, dat Perez in een van de beste auto's in het veld, niet door Q1 komt?

Volgens Perez is dat vooral te wijten aan één onderdeel van de kwalificatie in Monaco. "Tijdens mijn ronde had ik enorm veel verkeer in bocht zes en zeven. Daarna kwam ik ook nog eens wat losliggende stickers tegen op de apex van bocht acht, die ik moest ontwijken," zo vertelt Perez tegenover onder meer RacingNews365.

Volgens Perez was het kwaad toen al geschiet, zeker omdat alles in Q1 zo enorm dicht bij elkaar zat. "Ik verloor daardoor een aantal tienden, die mij normaal gesproken door hadden laten gaan. Ik bedoel, ik zat maar een halve seconde van de snelste tijd af. Dit is een complete ramp, want het weekend is nu eigenlijk al voorbij, zeker omdat je hier totaal niet kunt inhalen."

Perez baalt al helemaal van zijn uitschakeling, omdat het volgens de Mexicaan steeds beter ging. "Eerder op de zaterdag leek het alsof we het probleem hadden gevonden en stond ik op P5. We hebben een paar extra aanpassingen gedaan, maar helaas hebben die er niet toe geleid dat ik door kon gaan. Dit doet erg veel pijn, want met een normale ronde, had ik het sowieso gehaald."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren