Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Perez wil in gesprek met met Red Bull over ontwikkeling F1-bolide

Sergio Perez en de RB19 gaan niet meer zo lekker samen door één deur als aan het begin van het seizoen en daarom moet de Mexicaan voor het tweede jaar op rij zijn rijstijl aanpassen.

Perez Italy saturday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Voor het tweede jaar op rij heeft Sergio Perez zijn rijstijl aan de Red Bull-bolide moeten aanpassen. Door de ontwikkeling past de RB19 niet goed bij de rijstijl van de Mexicaan. En het aanpassen van zijn rijstijl, is niet makkelijk, geeft hij zelf aan. "Met de beperkte hoeveelheid trainingstijd die we hebben, moet je soort één richting volgen en dan zit je er de rest van het weekend aan vast. Dat is niet makkelijk voor een coureur", legt Perez uit aan de media, waaronder RacingNews365.

Perez geeft aan dat dit een onderwerp van gesprek moet gaan worden tussen hem het team. "We moeten uitzoeken hoe we dat een beetje op kunnen lossen. Het team weet wat ik van een auto wil en wanneer ik me comfortabeler voel. We hebben wat verbeteringen toegepast in de zomerstop om te proberen mij comfortabeler te laten voelen. Dus hopelijk kunnen we de tweede helft van het seizoen een goede verbetering laten zien."

"Ik ben niet waar ik wil zijn"

Het is lastig om exact uit te leggen waar het probleem van Checo precies zit. "Het is best ingewikkeld, maar naar mijn voorkeur is de auto niet 'scherp' genoeg in de medium en high speed-bochten. Moeilijke omstandigheden op de baan accentueren dat vervolgens en dat neemt dan wat van het vertrouwen weg. Maar ik ben er oké mee. Het is een uitdaging die ik aan moet gaan."

Op de vraag of de RB19 meer ontwikkeld is naar de wensen van Max Verstappen, reageert de Mexicaan: "Elke coureur heeft andere wensen. Ik denk dat aan het eind van de dag het team bezig is met het bouwen van de snelste auto, en soms past de ontwikkeling beter bij één rijstijl in vergelijking met de ander en dat is gewoon hoe het werkt."

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

76 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in