Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez zet stap buiten de Formule 1 en wordt teameigenaar in nieuwe raceklasse

Sergio Perez slaat een nieuwe weg in en wordt naast Red Bull-coureur in de Formule 1 teameigenaar van een raceteam in het nieuwe E1-kampioenschap.

Sergio Perez gooit letterlijk het roer om en wordt eigenaar van een raceteam dat gaat strijden in het nieuwe E1-kampioenschap, een raceklasse waarin elektrische boten op verschillende plekken over de hele wereld met elkaar de strijd aan gaan voor de felbegeerde titel. Perez zijn nieuwe team gaat racen onder de naam Team Mexico en zal vanzelfsprekend varen onder de Mexicaanse vlag. Team Mexico is één van de twaalf teams die deel zullen uitmaken van het eerste seizoen van de UIM E1 Wereldkampioenschap, dat in 2023 gaat beginnen. "Ik ben enorm enthousiast om het feit dat ik teameigenaar wordt in de E1 en een team te hebben dat Mexico vertegenwoordigt in het UIM EI wereldkampioenschap", klinkt Perez opgetogen.

Perez ziet oude bekende

Eén van de medeoprichters van de nieuwe elektrische raceklasse op het water is Alejandro Agag, een baanbreker op het gebied van elektrische mobiliteit en tevens voormalig teambaas en eigenaar van het Barwa Addax-team in de GP2 waar Perez in 2010 voor reed. Vandaag de dag zwaait hij tevens de scepter in de Formule E. "Gezien mijn relatie met Alejandro heb ik nauwlettend in de gaten gehouden waar hij mee bezig is en ik ben van mening dat wat hij bereikt heeft met het promoten van duurzame vormen van autosport, prijzenswaardig is", laat Perez weten. "Het zal fantastisch zijn om een raceteam de vlag van Mexico te zien voeren op een wereldwijd podium." "Ik kan niet wachten om de 'RaceBird' voor de eerste keer in actie te zien. Ik heb veel positieve verhalen gehoord over de boot en het opwindende sportieve event dat E1 voor de fans gaat creëren. Het wordt zeker een grote uitdaging in mijn carrière en het wordt een leerzame ervaring. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan en de fanbase in Mexico en over de hele wereld te laten groeien."

1551947100375621632

Happy to be part of this with Team Mexico 🇲🇽🇲🇽🇲🇽 #E1Series https://t.co/5I8LVYAQbZ — Sergio Pérez (@SChecoPerez) July 26, 2022

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024