Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez zet stap buiten de Formule 1 en wordt teameigenaar in nieuwe raceklasse

Sergio Perez slaat een nieuwe weg in en wordt naast Red Bull-coureur in de Formule 1 teameigenaar van een raceteam in het nieuwe E1-kampioenschap.

Sergio Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Sergio Perez gooit letterlijk het roer om en wordt eigenaar van een raceteam dat gaat strijden in het nieuwe E1-kampioenschap, een raceklasse waarin elektrische boten op verschillende plekken over de hele wereld met elkaar de strijd aan gaan voor de felbegeerde titel.

Perez zijn nieuwe team gaat racen onder de naam Team Mexico en zal vanzelfsprekend varen onder de Mexicaanse vlag. Team Mexico is één van de twaalf teams die deel zullen uitmaken van het eerste seizoen van de UIM E1 Wereldkampioenschap, dat in 2023 gaat beginnen.

"Ik ben enorm enthousiast om het feit dat ik teameigenaar wordt in de E1 en een team te hebben dat Mexico vertegenwoordigt in het UIM EI wereldkampioenschap", klinkt Perez opgetogen.

			© E1
	© E1

Perez ziet oude bekende

Eén van de medeoprichters van de nieuwe elektrische raceklasse op het water is Alejandro Agag, een baanbreker op het gebied van elektrische mobiliteit en tevens voormalig teambaas en eigenaar van het Barwa Addax-team in de GP2 waar Perez in 2010 voor reed. Vandaag de dag zwaait hij tevens de scepter in de Formule E.

"Gezien mijn relatie met Alejandro heb ik nauwlettend in de gaten gehouden waar hij mee bezig is en ik ben van mening dat wat hij bereikt heeft met het promoten van duurzame vormen van autosport, prijzenswaardig is", laat Perez weten. "Het zal fantastisch zijn om een raceteam de vlag van Mexico te zien voeren op een wereldwijd podium."

"Ik kan niet wachten om de 'RaceBird' voor de eerste keer in actie te zien. Ik heb veel positieve verhalen gehoord over de boot en het opwindende sportieve event dat E1 voor de fans gaat creëren. Het wordt zeker een grote uitdaging in mijn carrière en het wordt een leerzame ervaring. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan en de fanbase in Mexico en over de hele wereld te laten groeien."

Ook interessant:

Verstappen stipt doorslaggevende factor in titelstrijd met Ferrari aan

Verstappen heeft zijn pijlen gericht op de volgende race, de Grand Prix van Hongarije. En de enkelvoudig wereldkampioen stipt een doorslaggevende factor aan in de titelstrijd met Ferrari. Joris Mosterdijk praat je in deze video weer helemaal bij.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"