Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez zet stap buiten de Formule 1 en wordt teameigenaar in nieuwe raceklasse

Sergio Perez slaat een nieuwe weg in en wordt naast Red Bull-coureur in de Formule 1 teameigenaar van een raceteam in het nieuwe E1-kampioenschap.

Sergio Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Sergio Perez gooit letterlijk het roer om en wordt eigenaar van een raceteam dat gaat strijden in het nieuwe E1-kampioenschap, een raceklasse waarin elektrische boten op verschillende plekken over de hele wereld met elkaar de strijd aan gaan voor de felbegeerde titel.

Perez zijn nieuwe team gaat racen onder de naam Team Mexico en zal vanzelfsprekend varen onder de Mexicaanse vlag. Team Mexico is één van de twaalf teams die deel zullen uitmaken van het eerste seizoen van de UIM E1 Wereldkampioenschap, dat in 2023 gaat beginnen.

"Ik ben enorm enthousiast om het feit dat ik teameigenaar wordt in de E1 en een team te hebben dat Mexico vertegenwoordigt in het UIM EI wereldkampioenschap", klinkt Perez opgetogen.

			© E1
	© E1

Perez ziet oude bekende

Eén van de medeoprichters van de nieuwe elektrische raceklasse op het water is Alejandro Agag, een baanbreker op het gebied van elektrische mobiliteit en tevens voormalig teambaas en eigenaar van het Barwa Addax-team in de GP2 waar Perez in 2010 voor reed. Vandaag de dag zwaait hij tevens de scepter in de Formule E.

"Gezien mijn relatie met Alejandro heb ik nauwlettend in de gaten gehouden waar hij mee bezig is en ik ben van mening dat wat hij bereikt heeft met het promoten van duurzame vormen van autosport, prijzenswaardig is", laat Perez weten. "Het zal fantastisch zijn om een raceteam de vlag van Mexico te zien voeren op een wereldwijd podium."

"Ik kan niet wachten om de 'RaceBird' voor de eerste keer in actie te zien. Ik heb veel positieve verhalen gehoord over de boot en het opwindende sportieve event dat E1 voor de fans gaat creëren. Het wordt zeker een grote uitdaging in mijn carrière en het wordt een leerzame ervaring. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan en de fanbase in Mexico en over de hele wereld te laten groeien."

Ook interessant:

Verstappen stipt doorslaggevende factor in titelstrijd met Ferrari aan

Verstappen heeft zijn pijlen gericht op de volgende race, de Grand Prix van Hongarije. En de enkelvoudig wereldkampioen stipt een doorslaggevende factor aan in de titelstrijd met Ferrari. Joris Mosterdijk praat je in deze video weer helemaal bij.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

Viaplay
x
Interview Lyrische Horner geniet van 'fenomenaal' Red Bull-collectief