Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar

Peterhansel zegeviert in vierde etappe Dakar Rally, Sainz nog altijd aan kop

In de vierde etappe van de Dakar Rally heeft Stephane Peterhansel de overwinning gegrepen. Het Dakar-icoon pakt zijn eerste ritzege van deze editie op het juiste moment, met zijn overwinning halveert hij namelijk de achterstand op klassementsleider en teamgenoot Carlos Sainz.

Peterhansel Dakar Rally 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool

Stephane Peterhansel heeft in de vierde etappe van de Dakar Rally van 2020 aangetoond dat hij het heilige vuur nog altijd in zich heeft. De 'Koning van Dakar', die de meest uitdagende off-road race ter wereld al dertien maal heeft gewonnen, was verreweg de beste in de proef op 8 januari en kwam zelfs na een fout op twee minuten voor zijn naaste tegenstander over de streep.

Waar aanvankelijk een aantal auto's dichtbij elkaar zaten, zette Peterhansel in zijn Mini op weg naar het derde meetpunt de aanval in en reed hij weg bij zijn concurrenten. De Fransman gaf vanaf dat punt de leiding niet meer uit handen, dit ondanks de verkeerde richting op te hebben gereden. Na 286 kilometer nam Peterhansel een onjuist bocht, waarna hij bijna twee kilometer de verkeerde kant op reed. Ondanks de misser vergrootte de Mini-coureur zijn voorsprong.

Achter Peterhansel was het Nasser Al-Attiyah die als tweede over de eindmeet kwam. De kopman van het Toyota-fabrieksteam, waarvoor ook Bernhard ten Brinke uitkomt, kende een goede slotfase en gaf uiteindelijk een kleine 2,5 minuut toe op Peterhansel. De teamgenoot van de winnaar, klassementsleider Carlos Sainz, wist na een matige dag alsnog als derde over de finish te geraken. Hoewel hij zeven minuten verloor, behield Sainz de leiding in het klassement.

Voor Fernando Alonso was het wederom een respectabele prestatie. De oud-Formule 1-coureur, die voor de eerste maal meedoet aan de Dakar Rally, begon relatief sterk aan de proef, maar gaf met name in de tweede helft van de rit richting Al-Ula flink tijd toe op zijn tegenstanders. De Spanjaard kwam uiteindelijk op zesentwintig minuten van de winnaar als twaalfde over de lijn.

De Nederlanders presteerden op de vierde dag minder goed dan voorheen, zo kwam Ten Brinke als zevende op ruim achttien minuten over de eindmeet. Erik van Loon, die tot vandaag een vrij sterke rally kende, rolde al vroeg in de proef zijn auto en kende problemen met de versnellingsbak, waardoor hij enkele uren verloor. Maik Willems kwam niet in actie. De gebroeders Coronel stevenen af op de dertigste positie en moeten Peter van Merksteijn nog voor zich dulden, de Le Mans-winnaar rijdt op de vijfentwintigste positie.

Klassement bij de auto's na de vierde etappe

Plaats Coureur Achterstand
1. Carlos Sainz -
2. Nasser Al-Attiyah 3m03s (+ 3 min. penalty)
3. Stephane Peterhansel 11m42s
4. Yazeed Al-Rajhi 23m10s (+ 2 min. penalty)
5. Orlando Terranova 23m13s
8. Bernhard ten Brinke 44m40s

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden