Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri niet eens met straffen Magnussen: "Voor mij is dat verkeerd"

Oscar Piastri is het niet eens met de straffen die Kevin Magnussen heeft gekregen in Miami. Ook zet de Mclaren-coureur zijn vraagtekens bij de mate van transparantie die de Deen heeft getoond.

Piastri Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Kevin Magnussen was wellicht de meest besproken coureur tijdens de Grand Prix van Miami. De Deen kreeg maar liefst 35 seconden straf tijdens de sprintrace om zo zijn teamgenoot Nico Hulkenberg te helpen en ook tijdens de Grand Prix zelf moest hij de nodige straffen incasseren. McLaren-coureur Oscar Piastri heeft een duidelijke mening over de straffen voor Magnussen. "Ik zag zijn commentaar na de sprintrace, waarin hij zei dat hij alle straffen verdiende die hij kreeg", zo vertelt de Australiër aan verschillende media waaronder RacingNews365. 

"Ik denk dat het feit dat de coureur die de straffen krijgt, zegt dat hij alle straffen verdient en dat ze voor die weg hebben gekozen, geen goed precedent schept voor iedereen. Straffen krijgen en zeggen: 'nou ja, het was een beetje 50/50, ik werd hard aangepakt' is één ding, maar zoveel straffen krijgen en zeggen: 'ja, ik verdien ze allemaal', schept een zeer riskant precedent dat waarschijnlijk wat strenger zou moeten worden aangepakt", aldus de McLaren-coureur.

Piastri stelt dan ook voor om de schuldige coureur 'uit de weg te ruimen' door een drive-through penalty toe te kennen. "Ik denk dat al deze problemen in die situatie (van Magnussen, red.) duidelijk zouden zijn opgelost als de FIA had gezegd: 'je moet de positie teruggeven en als je dat niet doet, is het een drive-through penalty. Als je het risico loopt van: 'moet ik de positie teruggeven of niet?', terwijl je al weet dat je een drive-through tegemoet gaat, dan geef je de positie terug", denkt Piastri.

Tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië hielp Magnussen Hulkenberg ook door coureurs op te houden die al achter hem hadden gepit. "Dus ik denk dat we daar strenger voor moeten zijn", aldus Piastri. "Ik denk dat het gaat om het feit dat het niet de eerste keer is dat het gebeurt, ongeacht of het hetzelfde team is, en dat de coureur die straffen krijgt, openlijk toegeeft dat hij de straffen verdient en het voor het team deed. Voor mij is dat verkeerd", zo sluit Piastri af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"