Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri wijst belangrijkste pijnpunt aan voor mislopen podium in Imola

Oscar Piastri moet tevreden zijn met de vierde plek na de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Australiër gaat in op zijn eigen race en vertelt over de strijd met Red Bull.

Piastri Imola race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De kwalificatie verliep heel goed voor Oscar Piastri met een tweede plek. Lang kon hij echter niet genieten van die goede prestatie, want hij kreeg een gridstraf van drie plekken voor het in de weg rijden van Haas-coureur Kevin Magnussen. En dus moest hij vanaf de derde startrij komen en dat was gelijk het grootste probleem voor de Australiër. 

"Om verder naar achteren te starten, dat was het grootste ding van de race", zo vertelt Piastri tegenover onder meer RacingNews365. "De pace was eerlijk gezegd erg goed. In de eerste stint waren we sterk, maar zaten we vast achter Carlos Sainz. En aan het begin van de tweede stint pushte ik erg hard om een undercut op hem te plaatsen en om zo ook Charles Leclerc te pakken." 

Piastri vervolgt: "En wat het is met deze banden, ze houden er niet van om gepusht te worden. Ik had daarna wat moeite en het leek erop dat Charles precies hetzelfde had toen hij Lando Norris wilde aanvallen. Ik ben best tevreden met mijn race en ik denk dat ik niet heel veel meer had kunnen doen."

Toch moest hij de gevolgen ondervinden van zijn straf na de kwalificatie. In plaats van te starten op de tweede plek, moest Piastri het doen met P5. "Je kunt het altijd hebben over 'als' en 'maar'. Ik wist na de kwalificatie dat het vrij pijnlijk zou worden en de race heeft dat zeker bewezen."

Hoe kijkt Piastri tenslotte naar de verhoudingen tussen McLaren en Red Bull Racing? "Red Bull had een moeilijke start van het weekend en er zijn nu twee weekenden op rij geweest dat ze er niet zo sterk uit zagen als dat ze ooit waren. Ik denk dat we zeker dichterbij komen en ik denk dat wij en Ferrari de druk opvoeren. We kunnen als McLaren erg zelfverzekerd zijn, waar we ook heen gaan", zo sluit Piastri af.

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap