Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pirelli

Pirelli onthult bijzonder plan voor regentest middag in Barcelona

De komende drie dagen wordt er getest in Barcelona. Een halve dag zal speciaal worden besteed aan een regentest.

De laatste middag van de drie testdagen in Barcelona zal in het teken staan van regenbanden! De coureurs van dienst zullen dan verplicht regenbanden moeten testen op een natte baan.

Dat heeft Pirelli dinsdagmiddag bekendgemaakt. Het deelde namelijk de bandenplannen voor de komende dagen mede. Het plan is dat vrijdag trucks de baan natmaken tijdens de lunch, waarna men op een natte baan naar buiten kan op regenbanden.

Mocht het regenen in Barcelona, en de kans is vrijdagmiddag momenteel zo'n 60%, dan hoeven de teams er niet aan te pas te komen en zal men niet voor moeder natuur spelen.

Pirelli bevestigt dat de 'regenmiddag' wordt geschrapt als het tijdens een eerdere sessie al heeft geregend. Voor de testdriedaagse ontvangen de teams ieder drie sets intermediates en drie sets regenbanden. Het is overigens niet de eerste keer dat Pirelli dit doet. In 2017 deed men het voor het laatst.

Dertig sets droogweerbanden

Natuurlijk zal er op de andere dagen getest worden met droogweerbanden, als de omstandigheden dat toelaten. De verwachting is in ieder geval van wel.

Er zullen vijf soorten droogweerbanden beschikbaar zijn. De bekende C1- tot en met C5-banden, waarbij C1 het hardst is en C5 het zachtst, zullen weer de revue passeren.

De teams mogen in totaal 30 sets banden uitkiezen en maximaal 7 sets per compound voor de drie testdagen, gedurende welke elk team maar met een auto tegelijk in actie komt. Dat is dus gemiddeld 10 sets droogweerbanden per testdag van acht uur. Dat is dus gemiddeld ongeveer een set per 45 minuten.

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Barcelona 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"