Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Polesitter Norris kijkt uit naar gevecht met Verstappen: "Wordt zeker zwaar"

Lando Norris pakte op Zandvoort de vierde pole uit zijn F1-loopbaan. De Brit is als vanzelfsprekend blij met zijn prestaties en kijkt uit naar de race op zondag.

Norris Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren zit er al het hele weekend goed bij in Zandvoort en wist op zaterdagmiddag met Lando Norris poleposition te pakken. Het gat naar de nummer twee, Max Verstappen, is groot te noemen op het korte circuit in de Noord-Hollandse duinen. Hoe kijkt de Brit zelf naar zijn prestatie?

"Het is een geweldige dag, fijn om weer terug keren na de zomerstop en om te starten met een poleposition. Het was een mooie ronde en eerlijk gezegd verliep de kwalificatie vrij soepel. Ik zette een paar goede ronden neer en vooral die aan het einde was geweldig, wat natuurlijk het belangrijkste is. Het team heeft het geweldig gedaan en ik ben blij met de prestaties op de zaterdag", zo vertelt Norris gelijk na afloop van de kwalificatie.

En hoe is het dan om om te gaan met al die wisselende omstandigheden? Norris leek daar maar weinig moeite mee te hebben. "Het is moeilijker dan het lijkt, dus het is echt allesbehalve makkelijk. Elke ronde moet je toch wel een beetje weten wat je kunt verwachten, hoeveel je nog kunt pushen en waar de limieten liggen, maar dat is uiteindelijk ons werk. Het is dus niet gemakkelijk, maar ik voelde me op mijn gemak. De auto voelde geweldig aan. We hebben voor het eerst sinds lange tijd weer wat upgrades meegenomen en alles werkt erg goed. Dus ook veel dank aan het team."

Norris mag dus vanaf pole starten, met naast zich Max Verstappen. De laatste starts gingen niet vanzelf bij de Brit en de laatste twee keer dat hij vanaf de eerste startplek vertrok, moest hij zijn meerdere erkennen in de man op P2. De afstand naar de eerste bocht op Zandvoort is in ieder geval korter dan in Barcelona en Hongarije, waar hij zijn pole niet wist te verzilveren. "Ik weet waarom je dat zegt, maar ik heb zin in de race op zondag. Ik weet zeker dat het zwaar wordt. Max is namelijk het hele weekend al snel. Ik weet dat we hem nu te pakken hadden, maar hij start nog steeds als tweede en het gaat een goed gevecht worden, zeker op zijn thuiscircuit. We kijken ernaar uit", zo sluit Norris af.

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel