Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Race-engineer verklapt strijdplan Verstappen: "Door Perez is dat niet zo cruciaal meer"

Max Verstappen neemt vandaag het stuur van de Red Bull RB18 ter hand. De Nederlander weet wat hem te doen staat en dankzij Guillaume Rocquelin, Head of Race Engineer bij Red Bull, weten wij dat nu ook.

Verstappen Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Head of Race Engineering Guillaume Rocquein van Red Bull blikt voordat hij over het programma van Max Verstappen begint te reppen eerst terug op de trainingsdag van Sergio Perez op donderdag. Kort samengevat: dat ging best goed.

"We kenden een goede dag. We reden op één dag net zoveel als normaal tijdens een volledig raceweekend. Dat betekent dat we in één dag de betrouwbaarheid van onze onderdelen hebben kunnen verifiëren. Er waren wel wat kleine dingen, maar we verloren geen tijd door grote problemen of iets dergelijks. We hebben ons niet op snelheid gericht en hebben in plaats daarvan een programma afgewerkt waarvan wij denken dat we daar veel van kunnen leren."

Wat betekent dat voor Verstappen?

Dat Perez zoveel heeft kunnen rijden heeft gevolgen voor het programma van Verstappen op de vrijdag, zo legt Rocquelin uit: "Aangezien we op één dag het doel om een een volledige weekendafstand te rijden af hebben weten te vinken, wordt dat stukje minder cruciaal op vrijdag."

"Nog steeds zullen we redelijk lange stints afwerken, maar die zullen niet meer aaneengeschakeld worden door pitstops. Maar elke dag leren we meer en meer en worden we ook beter en beter."

Verstappen gaf eerder in het weekend al aan dat hij geen noodzaak zag in het afwerken van supersnelle kwalificatie-simulaties op de allerzachtste banden. Met het oog op de eerste Grand Prix die over een week eveneens in Bahrein wordt verreden, heeft men wel nuttigere zaken te doen", zo redeneerde de Red Bull-coureur.

Ook interessant:

'Max Verstappen blijft racen zolang er autosport is'

Wanneer stopt Max Verstappen met racen? Is de Nederlander een pestkop op het asfalt? Is het terecht dat Nikita Mazepin de F1 moest verlaten? Tom Coronel neemt je mee langs een aantal hot topics in de F1!

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull