Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Race-engineer verklapt strijdplan Verstappen: "Door Perez is dat niet zo cruciaal meer"

Max Verstappen neemt vandaag het stuur van de Red Bull RB18 ter hand. De Nederlander weet wat hem te doen staat en dankzij Guillaume Rocquelin, Head of Race Engineer bij Red Bull, weten wij dat nu ook.

Head of Race Engineering Guillaume Rocquein van Red Bull blikt voordat hij over het programma van Max Verstappen begint te reppen eerst terug op de trainingsdag van Sergio Perez op donderdag. Kort samengevat: dat ging best goed. "We kenden een goede dag. We reden op één dag net zoveel als normaal tijdens een volledig raceweekend. Dat betekent dat we in één dag de betrouwbaarheid van onze onderdelen hebben kunnen verifiëren. Er waren wel wat kleine dingen, maar we verloren geen tijd door grote problemen of iets dergelijks. We hebben ons niet op snelheid gericht en hebben in plaats daarvan een programma afgewerkt waarvan wij denken dat we daar veel van kunnen leren."

Wat betekent dat voor Verstappen?

Dat Perez zoveel heeft kunnen rijden heeft gevolgen voor het programma van Verstappen op de vrijdag, zo legt Rocquelin uit: "Aangezien we op één dag het doel om een een volledige weekendafstand te rijden af hebben weten te vinken, wordt dat stukje minder cruciaal op vrijdag." "Nog steeds zullen we redelijk lange stints afwerken, maar die zullen niet meer aaneengeschakeld worden door pitstops. Maar elke dag leren we meer en meer en worden we ook beter en beter." Verstappen gaf eerder in het weekend al aan dat hij geen noodzaak zag in het afwerken van supersnelle kwalificatie-simulaties op de allerzachtste banden. Met het oog op de eerste Grand Prix die over een week eveneens in Bahrein wordt verreden, heeft men wel nuttigere zaken te doen", zo redeneerde de Red Bull-coureur.

Viaplay
x
Max vs. Lewis Stewards vellen oordeel over clash tussen Verstappen en Hamilton