Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Canada 2019

Race stewards GP Canada beslissen vrijdagmiddag over nieuw bewijs Ferrari

Morgenmiddag (vrijdag), tussen de eerste en de tweede vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk, wordt er een besluit gemaakt over de raceuitslag van de Grand Prix van Canada. Het nieuwe bewijs dat eerder deze week door Ferrari werd aangeleverd, wordt dan bestudeerd door de race stewards die in Montréal dienst deden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Ferrari deed beroep op haar 'right to review' nadat men op de burelen in Maranello nieuw bewijs had gevonden, waardoor volgens hen de tijdstraf van Sebastian Vettel ongedaan kan worden gemaakt. Vettel kreeg tijdens de GP van Canada vanwege vermeend blokkeren vijf seconden tijdstraf, waardoor niet hij, maar Lewis Hamilton de Grand Prix won.

De race stewards van de GP van Canada komen vrijdagmiddag om 14.15 uur tezamen in de kamer van de wedstrijdleiding op het Circuit Paul Ricard, waar komend weekend de Grand Prix van Frankrijk wordt gehouden.

Mocht de uitslag van de Grand Prix van Canada op de schop gaan, dan heeft dat geen enkele invloed op de posities van rijders en teams in de wereldkampioenschappen. Hamilton en Vettel zullen ongeacht wie er als eerste en tweede worden geklasseerd respectievelijk de eerste en derde plaats in het WK behouden, Mercedes en Ferrari blijven onveranderd op één en twee staan.

De laatste keer dat een coureur meerdere dagen na afloop van een Grand Prix kreeg te horen alsnog te hebben gewonnen, was in 2003. Giancarlo Fisichella werd destijds in Brazilië als nummer twee aangewezen, een kleine week later kwam de wedstrijdleiding tot het besluit dat niet Kimi Raikkonen maar toch de Italiaan had gewonnen.

6 reacties