Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Racing Point waarschuwt Ferrari: "Wij zullen op sommige circuits beter zijn"

Andrew Green, de technische directeur van het Racing Point-team, denkt te weten dat zijn equipe komend seizoen wel eens het gevecht met Ferrari aan zal kunnen gaan.

Racing Point mag gerust een van de verrassingen van de testweken in Barcelona worden genoemd. De Racing Point RP20 verraste met een bolide die sterk op de Mercedes W10 van afgelopen seizoen lijkt. Door sommigen in de Formule 1-paddock is de RP20 dan ook al omgedoopt tot de 'Roze Mercedes'.

Hoe dan ook, Racing Point lijkt na afloop van de testdagen het te kloppen team te zijn in het middenveld en het stokje van 'best of the rest' momenteel in handen te hebben. Andrew Green, de technische directeur van het Britse team, kijkt zelfs naar voren, naar Ferrari, in plaats van achterom, naar de andere teams uit het middenveld.

De Brit is er namelijk van overtuigd dat Racing Point het gevecht aan kan gaan met Ferrari, zo blijkt uit zijn uitlatingen voor de camera van het officiële Formule 1-kanaal. "Het is lastig om te zeggen waar alle teams precies staan, maar ik denk dat Ferrari niet heel ver van ons verwijderd is in de pikorde. Geen enkel team heeft denk ik al hun kaarten getoond, ook wij niet."

"We zijn nog namelijk steeds druk met het begrijpen van onze RP20-bolide en het begrijpen van de balans ervan in verschillende condities, met verschillende banden en in verschillende soorten bochten. Tot nu toe gaat dat heel goed", zo vertelt Green. Zo goed zelfs dat hij Racing Point in 2020 dus ziet strijden met de Scuderia.

"In Melbourne komen wij met een aanzienlijk upgradepakket. Dan zullen wij er weer anders uitzien dan nu en nog meer snelheid hebben. We zijn pas net begonnen", waarschuwt hij. "Ik durf niet te zeggen dat we voor hen liggen, maar het zit dicht op elkaar. Het zal aan de karakteristieken van een circuit liggen welke van de twee teams het sterkste is en op sommige circuits zullen wij mogelijk beter zijn. Het gaat erom spannen", aldus de technische directeur van Racing Point.

Forbidden

Weddenschappen Lance Stroll

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco