Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kimi Raikkonen

Raikkonen kijkt uit naar F1-debuut 'naamgenoot': "Goed voor de sport"

In 2025 keert de iconische naam 'Kimi' terug op de Formule 1-grid. Andrea Kimi Antonelli zal komend jaar zijn debuut maken in de koningsklasse, iets wat die andere Kimi, Kimi Raikkonen, erg kan waarderen.

Raikkonen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 2025 staat er weer een 'Kimi' aan de start van een Formule 1-seizoen, als Andrea Kimi Antonelli zijn officiële F1-debuut maakt bij Mercedes. Het is gelijk de terugkeer van een iconische naam in de autosport, al heeft de 18-jarige Italiaan niets te maken met zijn 'voorganger': Kimi Raikkonen.

De Fin stopte eind 2021 met racen en verdween daarna naar de achtergrond. Bijna drie jaar lang hoorden we vrijwel niets van de voormalig wereldkampioen, maar afgelopen weekend in Monza dook Raikkonen ineens op.

De man die 350 keer aan de start van een Grand Prix stond, vond het eigenlijk wel leuk om weer eens in de paddock te zijn, zo vertelt hij aan F1.com. "(Ik heb) veel mensen bezocht, dus het is fijn om terug te zijn. De kinderen wilden graag komen en ze vonden het leuk. We hebben veel oude vrienden gezien, dus ik kan niet klagen."

Veel makkelijker

Toch moet Raikkonen wel bekennen dat hij de F1 niet meer zo nauw volgt als tijdens zijn actieve carrière: "Als we thuis zijn en het is op tv, kijk ik er nog steeds wel naar. Maar er is altijd wel iets te doen thuis met de kinderen. Dus ik weet natuurlijk niet meer alles zoals vroeger."

Toch heeft de Fin de aankondiging van zijn 'naamgenoot' wel meegekregen. Raikkonen, die nog niet bekend staat om zijn enthousaiste uitingen, reageert verrassend enthousiast op de komst van Antonelli: "Ja, ik heb het gehoord! Toen we hier kwamen, zei iemand dat ze het hadden aangekondigd. Het is geweldig. Veel nieuwe gezichten volgend jaar. Dat is goed voor de sport en het is ook geweldig om een Italiaan in het kampoienschap te hebben. Het is goed voor iedereen, denk ik."

De vergelijkingen tussen Raikkonen en Antonelli stoppen niet bij de voornaam. Beide heren kwamen ontzettend snel via de juniorklasses in de Formule 1 terecht, al is Raikkonen wel van mening dat zoiets tegenwoordig makkelijker is dan in zijn tijd. "Tegenwoordig hebben ze natuurlijk simulators. Toen ik begon, was er geen simulator, je sprong er gewoon in en ging aan de slag! Ik denk dat het nu in veel opzichten veel makkelijker is (om door te stromen naar F1). Je kunt natuurlijk veel testen en je voorbereiden. Ik wens hem en de rest het allerbeste!"

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld