Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ralf Schumacher

Ralf Schumacher hekelt Steiner na kritiek op neefje: "Echt een no-go voor mij"

Ralf Schumacher is er absoluut niet van gediend dat Haas F1-teambaas Guenther Steiner zich zo negatief uit heeft gelaten over zijn neefje Mick Schumacher. De analist is van mening dat er van netjes management totaal geen sprake is.

Ralph Schumacher jpg
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sky

Toegegeven, Mick Schumacher heeft er geen foutloze eerste seizoenshelft opzitten. De jonge Duitser crashte meerder malen van de baan, waaronder in de derde vrije training voor de kwalificatie in Hongarije afgelopen zaterdag. Zijn auto was dusdanig beschadigd dat de Haas-coureur niet van start kon en op zondag achteraan moest beginnen.

Het leverde hem bovendien flinke kritiek op van teambaas Guenther Steiner. Hij is namelijk van mening dat Schumacher en zijn teamgenoot Nikita Mazepin, die een uitstapje in de grindbak hier en daar ook niet vreemd is, beter moeten opletten omdat de reparatiekosten voor het team anders te hoog oplopen.

"Tijdens een vrije training valt er echter niks te winnen en daarom moet het ook duidelijk zijn dat er in de vrije training geen risico's worden genomen", zei Steiner onder meer. "Het is nu vooral Mick die wat crashes heeft veroorzaakt en dat moet beter gaan in de komende races."

Ralf Schumacher vond de uitbarsting van Steiner ongehoord. "Mick was duidelijk sterker dan zijn teamgenoot. Hij heeft in de race onder druk van Lewis Hamilton en Max Verstappen geen fout gemaakt. Ik mag hopen dat zijn teambaas Guenter Steiner zijn excuses bij Mick heeft aangeboden of dat snel gaat doen", schrijft de zesvoudig GP-winnaar in zijn column voor Sky Sports.

"Deze publiekelijke uitlating over zijn coureur, zonder hem daarover eerst zelf gesproken te hebben, is een absolute no-go en heeft met coureurmanagement niets te maken", briest Schumacher. "Vooral niet bij jonge coureurs."

Ook interessant:

Red Bull en Verstappen hebben een serieus probleem

De GP van Hongarije verliep niet naar wens voor Max Verstappen en Red Bull na een strike van Valtteri Bottas. Bovendien heeft het team na twee races op rij met crashes een serieus probleem. Alles over de GP van Hongarije wordt besproken in de nieuwste RN365-podcast. Beluister 'm hieronder!

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull