Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ralf Schumacher

Ralf Schumacher vermoedt dat Magnussen wordt voorgetrokken bij Haas

Ralf Schumacher vindt dat zijn neefje, Mick Schumacher, en Kevin Magnussen niet altijd een gelijkwaardige behandeling krijgen bij Haas.

Schumacher Japan wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Mick Schumacher reed in de Grand Prix van Japan even in de top drie en met een beetje geluk was een topresultaat voor de Haas-coureur mogelijk. Hiervoor had het team wel een safety car of iets dergelijks nodig: de meeste coureurs waren teruggevallen na een pitstop van full wets naar intermediates.

Het probleem voor Schumacher was echter dat de switch naar intermediates verreweg de beste optie was. Toch liet Haas de jonge Duitser op het asfalt, met de hoop dat hij zou kunnen profiteren van een eventuele safety car. Teamgenoot Kevin Magnussen werd wel naar binnen gehaald en finishte de race uiteindelijk voor Schumacher, tot grote ergernis van voormalig F1-coureur Ralf Schumacher.

In gesprek met Sky Deutschland spreekt hij zich uit tegen de keuzes van de Amerikaanse renstal en deelt hij een kleine sneer uit. "Het zal niet de eerste keer zijn dat Haas keuzes maakt die neigen de kant van Magnussen op te vallen en niet die van Mick."

Schumacher blijft gematigd positief over Haas

Schumacher had volgens zijn oom hoger kunnen finishen in Japan. "De twijfelachtige tactiek van Haas beroofde Mick van een betere positie", zo stelt hij kritisch. Desalniettemin is Ralf ook tevreden over de progressie bij het Formule 1-team. "Ik denk toch dat Haas een team is dat langzaam de goede kant op gaat."

"Het is nog onzeker hoeveel budget er komend seizoen zal zijn daar en hoe de motor zal presteren, maar ik geloof dat er een toekomst is. Vooral aan de kant van Mick was er verbetering merkbaar. Toch moet Haas zichzelf gaan afvragen wat ze doen, want zulke fouten als in Suzuka mogen niet meer voorkomen. Die fouten zien we ook bij Ferrari. Niet elke medewerker is zo goed als ze bij Red Bull zijn."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"