Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ralf Schumacher

Ralf Schumacher vermoedt dat Magnussen wordt voorgetrokken bij Haas

Ralf Schumacher vindt dat zijn neefje, Mick Schumacher, en Kevin Magnussen niet altijd een gelijkwaardige behandeling krijgen bij Haas.

Schumacher Japan wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Mick Schumacher reed in de Grand Prix van Japan even in de top drie en met een beetje geluk was een topresultaat voor de Haas-coureur mogelijk. Hiervoor had het team wel een safety car of iets dergelijks nodig: de meeste coureurs waren teruggevallen na een pitstop van full wets naar intermediates.

Het probleem voor Schumacher was echter dat de switch naar intermediates verreweg de beste optie was. Toch liet Haas de jonge Duitser op het asfalt, met de hoop dat hij zou kunnen profiteren van een eventuele safety car. Teamgenoot Kevin Magnussen werd wel naar binnen gehaald en finishte de race uiteindelijk voor Schumacher, tot grote ergernis van voormalig F1-coureur Ralf Schumacher.

In gesprek met Sky Deutschland spreekt hij zich uit tegen de keuzes van de Amerikaanse renstal en deelt hij een kleine sneer uit. "Het zal niet de eerste keer zijn dat Haas keuzes maakt die neigen de kant van Magnussen op te vallen en niet die van Mick."

Schumacher blijft gematigd positief over Haas

Schumacher had volgens zijn oom hoger kunnen finishen in Japan. "De twijfelachtige tactiek van Haas beroofde Mick van een betere positie", zo stelt hij kritisch. Desalniettemin is Ralf ook tevreden over de progressie bij het Formule 1-team. "Ik denk toch dat Haas een team is dat langzaam de goede kant op gaat."

"Het is nog onzeker hoeveel budget er komend seizoen zal zijn daar en hoe de motor zal presteren, maar ik geloof dat er een toekomst is. Vooral aan de kant van Mick was er verbetering merkbaar. Toch moet Haas zichzelf gaan afvragen wat ze doen, want zulke fouten als in Suzuka mogen niet meer voorkomen. Die fouten zien we ook bij Ferrari. Niet elke medewerker is zo goed als ze bij Red Bull zijn."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen