Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Recordbreker Hamilton: "Had nooit verwacht vóór Red Bull te staan"

Lewis Hamilton pakte zijn 99ste poleposition op het dertigste voor hem unieke circuit. Hert zijn duizelingwekkende statistieken, maar die nieuwste toevoeging zag Hamilton zelf nooit aankomen. Daarvoor achtte hij Red Bull te sterk.

Hamilton Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

"Ik had nooit verwacht dat we voor de twee Red Bulls zouden staan, aangezien zij het hele weekend zó snel zijn geweest", zo begint Lewis Hamilton te vertellen als hij net uit zijn Mercedes is gestapt.

"Op sommige momenten waren de Red Bulls zes tienden sneller, waardoor we niet zeker wisten waar we werkelijk zouden staan. De auto voelde echter vanaf het begin al beter aan (dan in Bahrein, red.), dus ik ben het team veel dank verschuldigd voor het verkleinen van dat gat."

Als gelegenheidsinterviewer Davide Valsecchi aanstipt dat de rollen morgen zijn omgekeerd ten opzichte van drie weken geleden, geeft Hamilton aan dat hij het geweldig vindt dat de Red Bulls zo dicht achter hem staan.

"Ik vind het geweldig. Ik houd wel van die uitdaging en het is top dat er eindelijk twee Red Bulls achter ons staan, die het ons in strategisch opzicht tezamen wat lastiger zullen maken. Hun racepace is bovendien goed, maar ja, ik ben tevreden."

"De eerste run was erg goed en clean, en hoewel het op enkele punten beter ging in die tweede run, was ik niet sneller. Ik reed door die laatste bocht, hoorde dat ik de poleposition te pakken had en daar was ik super dankbaar voor."

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1