Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2022

Red Bull deelt tik uit in kwalificatie voor GP Abu Dhabi

Max Verstappen heeft poleposition veroverd voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Hij bleef teamgenoot Sergio Perez voor, waardoor Red Bull de volledige eerste startrij voor zich opeiste.

De zon was onder in Abu Dhabi op het Yas Marina Circuit waar de coureurs aan de laatste kwalificatie van 2022 begonnen. Max Verstappen en Sergio Perez namen afstand van de rest van het veld, waarbij de Ferrari's op ruim drie tienden de eerste belagers waren.

Grote verrassingen waren er niet in het eerste deel van de kwalificatie, maar de optredens van Pierre Gasly (17e) en Valtteri Bottas (18e) mogen als teleurstellend beoordeeld worden.

Afvallers in Q1: Magnussen, Gasly, Bottas, Albon en Latifi.

De beide Mercedessen doken als eerste het asfalt op in Q2, maar het duurde niet lang voordat ook de Ferrari's en Red Bulls het asfalt op gingen. Perez kende een goede eerste run in Q2 en was drie tienden sneller dan Lewis Hamilton en Verstappen.

Verstappen worstelde met name in de tweede sector en zag diverse coureurs in de slotfase van het tweede bedrijf hun tijd aanscherpen, waardoor de Nederlander genoegen moet nemen met een vierde positie.

Afvallers in Q2: Alonso, Tsunoda, Schumacher, Stroll en Zhou.

Uitslag Kwalificatie - Abu Dhabi

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Niemand kon zich meer verstoppen in Q3 en het waren de beide Ferrari's die een klap sneller waren dan de Mercedessen. Wachten was echter op de tijden van Perez en Verstappen. De Mexicaan gaf 0,035 seconde toe op Leclerc, maar Verstappen maakte gehakt van Sainz' tijd door er drie tienden onder door te duiken. In de derde sector was de Nederlander een klasse apart.

In de slotminuten waagden alle coureurs nog een ultieme poging om hun tijd te verbeteren. Nagenoeg alle topcoureurs verbeterden hun tijd, maar het was Verstappen die teamgenoot Perez twee tienden voor wist te blijven. Ditmaal hielp de Nederlander zijn teamgenoot door hem een kleine slipstream te geven. Achter het Red Bull-duo volgende de beide Ferrari's en Mercedessen.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024