© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull: 'Eerst nieuwe motorendeal, daarna nieuw contract met Ricciardo'

30 mei 2018 12:20 Koen Bakker 0 reacties
Het Formule 1-team van Red Bull moet in de komende maanden knopen doorhakken voor de toekomst. Niet alleen moet er een keuze gemaakt worden tussen een Renault- of Honda-motor, ook loopt het contract van Daniel Ricciardo af. Teambaas Horner heeft een nieuwe motorendeal bovenaan zijn lijstje staan.

Motor 2019 heeft hoogste prioriteit

Red Bull bevindt zich in een cruciale fase voor de toekomst van het team. Eind 2018 zit het zonder motorleverancier en loopt het contract van Ricciardo af. Red Bull moet daarbij een keuze maken tussen Renault en Honda als motorleverancier voor de komende jaren. Daar ligt de komende wekend de volledige focus op, pas daarna gaat het team om tafel met Ricciardo.

"Eerst moeten we een beslissing nemen over de motor voor de komende jaren. Vanaf daar kunnen we ons over het contract van Ricciardo ontfermen", laat Horner weten.

Daniel Ricciardo kan rustig achterover leunen want de man in vorm staat in de belangstelling van Mercedes en Ferrari. Daarnaast wil Red Bull zijn contract verlengen tot en met 2020. Voor de teamgenoot van Verstappen is het van groot belang dat hij weet met welke motor het team de komende jaren gaat rijden.

Horner beseft dat de marktwaarde van Ricciardo door zijn twee zeges omhoog is gegaan. "Je kan zeggen dat zijn marktpositie door de zege in Monaco is versterkt, maar je kan ook zeggen dat door de zege in het prinsdom de marktwaarde van het team omhoog is gegaan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen