Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

Red Bull en Honda versterken onderlinge band: Honda-logo keert terug op wagen Verstappen

Red Bull en Honda gaan hun partnership extra leven inblazen. Dat hebben de partijen aangekondigd aan de vooravond van de Japanse Grand Prix.

Verstappen Honda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

Red Bull, AlphaTauri en Honda gaan hun onderlinge relatie 'versterken'. Dat hebben de partijen aangekondigd. Het begint dit weekend tijdens de Grand Prix van Japan. Het Honda-logo keert weer voor een onbepaalde tijd terug op de bolides van Max Verstappen, Sergio Perez, Pierre Gasly en Yuki Tsunoda.

Tot en met in ieder geval 2026 zullen de teams de motoren blijven gebruiken die door Honda Racing Corporation worden gemaakt, in samenwerking met Red Bull Powertrains. Dat was overigens al langer bekend.

In 2020 besloot Honda dat men aan het einde van 2021 de sport ging verlaten. Later sloot het een deal met Red Bull, waardoor de Japanners de komende jaren nog steeds de motoren zullen produceren en onderhouden in Japan. Officieel is Honda Racing Corporation nu een technische partner van Red Bull, maar er lopen in de achtergrond gesprekken om ook in aanloop naar de nieuwe reglementen in 2026 weer samen te gaan werken op motorisch vlak.

			© Red Bull Content Pool / Getty Images
	© Red Bull Content Pool / Getty Images

Red Bull bedankt Honda met speciale dag

Om Honda te bedanken voor al haar bewezen diensten wordt er later dit jaar zelfs een speciale dag georganiseerd door Red Bull. De 'HRC' Thanks Day wordt op 27 november 2022, een week na de laatste Grand Prix van het seizoen, gehouden. Verstappen, Perez, Gasly en Tsunoda zullen dan aanwezig zijn.

Perez zal bovendien een rol als ambassadeur krijgen bij de Honda Racing School (HRS) en in november, na het seizoen, les gaan geven aan studenten. De Japanners zijn trots op de hernieuwde samenwerking.

"Het HRC-logo op de neus en het Honda-logo op de zijkant van de auto's toont aan hoe sterk de band is tussen Honda en de Red Bull-groep", aldus Koji Watanabe, de president van de Honda Racing Corporation.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"