Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2022

Red Bull geeft visitekaartje af in derde training GP Abu Dhabi, onderzoek naar Hamilton

Sergio Perez heeft de snelste tijd geklokt in de derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi. Hij bleef teamgenoot Max Verstappen en de beide Mercedessen voor.

Huurt duur lang, nee héél lang voordat we Max Verstappen in actie zien tijdens de derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi. Dat lag echter in de lijn der verwachting, want Red Bull sprak op de vrijdag al een extra setje softs aan. Dit omdat ze de meerwaarde van VT3 in afwijkende omstandigheden ten opzichte van de kwalificatie en de race niet helemaal inzien.

We zien hem, kort na een rode vlag voor een kapot wiel voor Pierre Gasly, pas na een dik halfuur op de baan. Hij kiest voor gebruikte softs en klokt daarop de derde tijd achter Lewis Hamilton (softs) en Sergio Perez (medium). Als laatstgenoemde nieuwe zachte banden aanspreekt, pakt hij de koppositie met de snelst tijd van het weekend.

Uitslag Derde vrije training - Abu Dhabi

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Max Verstappen heeft echter ook nog een vers setje softs achter de hand, maar daarop weet hij de tijd van Perez niet te verbeteren. Hij sluit aan op P2, waarmee hij de beide Mercedessen wél achter zich houdt. De Ferrari's kiezen pas laat voor de softs, maar Charles Leclerc en Carlos Sainz komen er buiten de top vijf nauwelijks aan te pas.

De derde vrije training krijgt mogelijk nog een staartje voor Lewis Hamilon, die ervan verdacht wordt in te hebben gehaald tijdens de code rood (zie video hieronder). De FIA neemt de zaak na de derde training in behandeling.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'