© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull: 'Hadden geen snelle ronden nodig van Max Verstappen'

09 mrt. 2018 07:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Red Bull-engineer Guillaume Rocquelin is zeer tevreden met wat Max Verstappen gisteren in Barcelona heeft laten zien. Het doel was kilometers maken en daar is het team zeer goed in geslaagd.

Engineer tevreden met vele gereden kilometers

Max Verstappen reed op donderdag 187 ronden, weer een flink aantal meer dan Daniel Ricciardo een dag eerder. Het doel om net zo'n productieve dag te hebben als de Australiër is dus meer dan bereikt.

"We hebben gekregen wat we wilden. We hadden een ambitieus programma opgesteld, maar we hebben alles af kunnen vinken", aldus Rocquelin.

"Natuurlijk zijn er meer teams die dat kunnen zeggen, dus we kloppen onszelf nog niet teveel op de borst. Feit is wel dat we de afgelopen jaren zelden zoveel hebben kunnen rijden tijdens wintertests."

Mensen die heel de dag wachtten op een snelle run van Verstappen op het zachtste materiaal van Pirelli, kwamen uiteindelijk bedrogen uit. Rocquelin heeft daar een logische verklaring voor:

"We hebben Max niet naar buiten gestuurd voor een 'performance run', omdat we niet joegen op snelle rondetijden. De informatie die we daarover nodig hebben, hadden we op woensdag al via Daniel verkregen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen