Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

"Red Bull heeft het slechtste F1-rijdersduo van de topteams"

Max Verstappen heeft bij het Red Bull-team het afgelopen jaar twee teamgenoten gehad. Tijdens de zomerstop werd Pierre Gasly vervangen door Alexander Albon. Volgens racecoureur Tim Coronel is het Red Bull-duo momenteel de slechtste van de topteams uit de Formule 1, al is zijn broer Tom het daar absoluut niet mee eens.

Verstappen albon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen was dit jaar goed voor ruim twee derde van het puntentotaal van Red Bull. De teamgenoot waar hij het seizoen mee begon, Pierre Gasly, werd na tegenvallende prestaties halverwege het jaar vervangen voor Alexander Albon. De laatstgenoemde leek het beter te doen dan zijn Franse voorganger en dwong dan ook een Red Bull-contract af voor 2020.

Als in de RacingNews365-podcast de drie rijdersduo's van de topteams onder de loep worden genomen en de vraag boven komt drijven of Red Bull het slechtste duo heeft van de grid, twijfelt Tim Coronel geen seconde: "Ja, eens! Bij Red Bull hebben ze wit en zwart", doelend op de sterke Verstappen en de vooralsnog minder presterende Albon.

Zijn broer, Tom Coronel, gaat meteen tegen die uitspraak in: "Daar ben ik het niet mee eens. Bij Mercedes is het precies hetzelfde. Daar heb je ook een groot verschil tussen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Bij Red Bull heb je gewoon de pech dat je naast Max zit."

"Persoonlijk vind ik het het rijdersduo van Ferrari van de topteams het slechtste, want die hebben geen enkel respect voor elkaar en rijden elkaar gewoon van de baan af", zo vervolgt Tom. "Ik vind dat Sebastian Vettel er gewoon mee moet kappen.

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

Formule 1-journalist Ruud Dimmers meldt zich ook in de discussie en meent dat Albon in 2020 beter zal moeten presteren: "Als Verstappen in 2020 wereldkampioen wil worden, dan heeft hij een betere Albon nodig dan dit jaar. Een Albon die punten afpakt van de andere twee topteams."

"Je hebt bovendien iemand nodig die Max een beetje onder druk kan zetten", volgt Tom Coronel daar aan toe. "Daar leer je van. Ook ik leer nog steeds van mijn teamgenoten. Ook al word je er misschien maar één procent beter van. Het kan juist die ene procent zijn die je nodig hebt om wereldkampioen te worden."

Dimmers weet maar al te goed wat Albon in 2020 beter moet doen dan dit jaar: "Langer voor de concurrentie blijven rijden. Dit jaar kwam hij vaak pas voor een Mercedes of Ferrari te rijden nadat zij een pitstop hadden gemaakt. Natuurlijk, op die momenten hebben de coureurs achter hem vaak betere banden, maar dit seizoen zette hij de deur soms wel erg makkelijk open."

"Hij moet zowel aan zijn racepace als aan zijn kwalificatiesnelheid gaan werken, zodat hij al vanaf het begin van de race voor de concurrentie kan staan. Ik hoop dat hij volgend jaar door kan groeien. Er moet nog een schep bovenop als hij à la Daniel Ricciardo de uitdaging aan wil kunnen gaan en het Max moeilijk wil maken en tegelijkertijd punten van de concurrentie af te snoepen", aldus Dimmers.

Tom Coronel denkt dat dat wel goed moet komen: "Je ziet dat Red Bull hem aanmoedigt en hem complimenteert als hij het goed doet, dus als hij in de winter goed over alles na kan denken en alle data fatsoenlijk kan bestuderen, dan geloof ik dat hij in 2020 wel dichterbij Max kan komen."

Luister hieronder naar de F1-podcast van RacingNews365 waarin Tim & Tom Coronel en Ruud Dimmers ingaan op de vraag of Max Verstappen niet gewoon meer mag verwachten van zijn teamgenoot.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'