Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull is vlak voor de eerste testdag nog een groot mysterie

Terwijl de eerste Formule 1-testdag van het seizoen 2022 voor de deur staat, hebben we eigenlijk nog steeds niets gezien van Red Bull. Het team van Max Verstappen is het enige team dat zich nog he-le-maal niet heeft laten zien in het openbaar met haar nieuwe wagen.

Alpine was op maandagavond 21 februari het tiende en laatste team dat op een of andere manier beelden deelde met de wereld van haar '2022-bolide'. Alfa Romeo onthult officieel pas aankomende zondag haar bolide, maar vorige week kwam deze wel al in actie in Italië voor een shakedown en deelde het team daar later foto's van. Natuurlijk wil niet iedereen alvast al haar kaarten tonen aan de concurrentie, maar elk team liet op een manier wel wat zien aan de wereld. Aston Martin, Mercedes, Ferrari, Alfa Romeo, Williams en inmiddels ook Haas gingen al de baan op, waarna men daar beelden van deelde met de wereld. Red Bull en AlphaTauri deden ook een shakedown, maar beiden lieten daar helemaal niets van zien. Er werden geen foto's of video's gedeeld met de wereld en de fans. Ze hulden zich in mysterie. Red Bull liet bovendien een zogeheten showmodel zien tijdens de presentatie, verpakt in een Red Bull-jasje.

Red Bull houdt de kaarten tegen de borst

Red Bull gaat nog net wat verder dan AlphaTauri om zo lang mogelijk alles over haar nieuwe wagen geheim te houden. Daar waar AlphaTauri nog wel liet weten een shakedown af te werken, zo kwam er vanuit het team van Max verstappen geen letter naar buiten over de shakedown. Het werd niet aangekondigd, er werd na afloop niet over geschreven en werd er geen pixel aan foto- of videomateriaal de wereld in geslingerd. Vanuit de officiële kanalen dan. Wat wazige 'leaks' van mensen die op het circuit waren werden gedeeld, maar daar kon zelfs het meest technische persoon weinig mee. Duidelijk was dat AlphaTauri op haar gedeelde 'renders' van de nieuwe AT03 ook een aantal dingen probeerde te verhullen, maar wel lieten ze al meer zien dan alleen een showmodel in een AlphaTauri-jasje. Aangezien het kleine Red Bull-zusje het een en ander aan onderdelen zal hebben in gekocht bij Red Bull, lijkt het logisch dat ook zij zo weinig mogelijk proberen te laten zien.

Waarom doet Red Bull zo mysterieus?

Dat is een vraag waar geen helder antwoord voor is. Het is logisch dat Red Bull, net als alle andere teams zo weinig mogelijk prijs wil geven. Tegelijkertijd gaan ze hier heel ver in. Heeft ontwerper Adrian Newey iets bijzonders gevonden dat hij niet wil laten zien, of loopt Red Bull juist wat achter en is er weinig om te laten zien? Als op woensdag de garagedeuren op het Circuit de Barcelona-Catalunya rond de klok van 09:00 uur open gaan, dan krijgen we eindelijk wat meer te zien van de RB18 waarmee Verstappen en teamgenoot Perez dit jaar op jacht zullen gaan naar de titel. Tot dan is het gissen naar de ware reden achter het mysterie waarin Red Bull zich hult. Is het een goed, of een slecht teken? De komende maanden zullen dat uitwijzen. Grote concurrenten Mercedes en Ferrari kiezen in ieder geval voor een andere weg.

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"