Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull komt met statement na felle uitspraken Brown

Red Bull heeft een statement gedeeld na de felle uitspraken van Zak Brown. De McLaren-CEO stelde onder meer dat 'Adrian Newey de eerste domino is die valt bij Red Bull', wat voor irritatie zorgt bij het team uit Milton Keynes.

Brown Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het aanstaande Red Bull-vertrek van Adrian Newey zorgt voor veel rumoer in de paddock en uiteraard krijgen kopstukken van andere teams dan ook de vraag wat zij van het nieuws vinden. Vooral Zak Brown stond in de spotlights in Miami, want hij reageerde vrij fel en stookte het vuurtje verder op. De CEO zei het volgende tegenover onder meer RacingNews365.

"Ben ik verrast? Zes maanden geleden zou ik verrast zijn geweest, denk ik", stelt Brown. "Gezien alles wat er sinds het begin van het jaar is gebeurd en gezien het feit dat ik Adrian vrij goed ken en hij een zeer integer individu is, ben ik niet verrast dat hij weggaat. Ik denk dat de dingen die daar gebeuren een beetje destabiliserend zijn. Het is waarschijnlijk de eerste domino die valt en ik denk niet dat het de laatste is op basis van de cv's die rondvliegen. En we hebben bij onszelf een toename gezien van cv's die onze kant op zijn gekomen."

Zijn uitspraken zetten kwaad bloed bij Red Bull. Een woordvoerder van het team uit Milton Keynes reageert tegenover RacingNews365 op de uitspraken van Brown. "De afgelopen maanden hebben alle technische kopstukken contracten voor de lange termijn ondertekend bij Red Bull Racing. We weten dus niet zeker op welke cv's Zak doelt, maar we voorzien geen noemenswaardig verlies en zeker niet het domino-effect waar Zak op hoopt."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'