Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull lovend over feedback Verstappen: "Dat maakt hem nóg beter"

Ook naast het asfalt weet Max Verstappen precies wat hij moet doen om maximaal te presteren. Pierre Wache, technisch directeur van Red Bull, is lyrisch over de inbreng van zijn coureur.

Gedurende het hele Grand Prix-weekend is de feedback van de coureurs onmisbaar voor de Formule 1-teams. De een kan dit wat beter dan de ander en een van de uitblinkers hierbij is Max Verstappen. Dankzij zijn feedback is Red Bull razendsnel in het oplossen van problemen en het afstellen van de auto. Pierre Wache looft Verstappen om deze reden. "Max is heel duidelijk met zijn feedback. Hij is in staat om een probleem vast te stellen in één of twee zinnen. Dat helpt ons als engineers enorm", laat Wache optekenen bij De Telegraaf . "Hij heeft de technische kennis die veel andere coureurs niet hebben." "Er zijn ook coureurs die zeggen: 'ik heb van alles meer nodig, zowel aan de voor- als de achterkant.' Daar hebben wij weinig aan. Max is juist vaak gefocust op één aspect dat moet worden verbeterd. Max is volwassen en dat maakt hem nóg beter. Als hij niet in staat is om te winnen, neemt hij geen enorme risico's maar zorgt hij dat hij de punten maximaliseert."

'Verloren' GP van Oostenrijk was belangrijk voor Red Bull

Een aantal races waren voor Red Bull zeer belangrijk in het wereldkampioenschap van 2022, zo legt Wache uit. Niet alleen de gewonnen races voor de punten, maar juist ook de leermomenten. "De race in Oostenrijk was belangrijk voor ons. Daar maakten we een fout met de set-up van de auto. Ja, dat was ook deels mijn fout." "Maar we hebben daar wel van geleerd. Max heeft sindsdien alle races gewonnen. In Oostenrijk werd hij ingehaald door Charles (Leclerc, red.), maar hij bleef kalm. En die inhaalrace op Spa-Francorchamps vond ik eveneens heel indrukwekkend. Dat ziet er makkelijker uit dan het is, want je moet wel uit de problemen zien te blijven."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs