Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Red Bull lovend over feedback Verstappen: "Dat maakt hem nóg beter"

Ook naast het asfalt weet Max Verstappen precies wat hij moet doen om maximaal te presteren. Pierre Wache, technisch directeur van Red Bull, is lyrisch over de inbreng van zijn coureur.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Gedurende het hele Grand Prix-weekend is de feedback van de coureurs onmisbaar voor de Formule 1-teams. De een kan dit wat beter dan de ander en een van de uitblinkers hierbij is Max Verstappen. Dankzij zijn feedback is Red Bull razendsnel in het oplossen van problemen en het afstellen van de auto.

Pierre Wache looft Verstappen om deze reden. "Max is heel duidelijk met zijn feedback. Hij is in staat om een probleem vast te stellen in één of twee zinnen. Dat helpt ons als engineers enorm", laat Wache optekenen bij De Telegraaf. "Hij heeft de technische kennis die veel andere coureurs niet hebben."

"Er zijn ook coureurs die zeggen: 'ik heb van alles meer nodig, zowel aan de voor- als de achterkant.' Daar hebben wij weinig aan. Max is juist vaak gefocust op één aspect dat moet worden verbeterd. Max is volwassen en dat maakt hem nóg beter. Als hij niet in staat is om te winnen, neemt hij geen enorme risico's maar zorgt hij dat hij de punten maximaliseert."

'Verloren' GP van Oostenrijk was belangrijk voor Red Bull

Een aantal races waren voor Red Bull zeer belangrijk in het wereldkampioenschap van 2022, zo legt Wache uit. Niet alleen de gewonnen races voor de punten, maar juist ook de leermomenten. "De race in Oostenrijk was belangrijk voor ons. Daar maakten we een fout met de set-up van de auto. Ja, dat was ook deels mijn fout."

"Maar we hebben daar wel van geleerd. Max heeft sindsdien alle races gewonnen. In Oostenrijk werd hij ingehaald door Charles (Leclerc, red.), maar hij bleef kalm. En die inhaalrace op Spa-Francorchamps vond ik eveneens heel indrukwekkend. Dat ziet er makkelijker uit dan het is, want je moet wel uit de problemen zien te blijven."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Singapore 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"