'Red Bull met Aston Martin / Cosworth motor mogelijk'

21 sep. 2017 07:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Sportautofabrikant Aston Martin wil in de toekomst F1-motoren gaan produceren. Als partner van Red Bull Racing wordt er al druk gespeculeerd over een deal voor 2021.

Aston Martin zoekt partner voor bouwen van Formule 1 motoren

Voordat het zover is moet Aston Martin nog een aantal hobbels nemen. Volgens het programma The F1 Report is de fabrikant niet in staat om zelfstandig een F1-motor te ontwikkelen. Daarbij heeft het een partner nodig. 

Deze rol kan vervult worden door Cosworth dat op haar beurt een partner zoekt, omdat het niet over de benodigde financiële middelen beschikt. Beide partijen woonden recent de vergadering over de F1-motoren van 2021 bij.

Mark Gallagher laat weten dat alle ingrediënten voor een vruchtbare samenwerking aanwezig zijn.

"De relatie tussen Cosworth en Aston Martin is altijd erg goed geweest. Bij de vergaderingen over de F1-motoren was Cosworth dan ook aanwezig. Aston Martin onderhoudt erg nauwe banden met Red Bull Racing. Alle ingrediënten zijn dan ook aanwezig en de financiële middelen worden wel ergens gevonden voor dit programma."

F1-journalist Kevin Eason vermoedt dat Red Bull ook een plan heeft voor 2019. Een deal met Honda ziet hij niet gebeuren. 

"Red Bull heeft een plan en veel mensen roepen dat ze met Aston Martin motoren gaan rijden. Aston is wereldwijd gezien maar een kleine speler. Ze kunnen een motor alleen ontwikkelen met een partner als Cosworth."

"Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat Red Bull vanaf 2019 met Honda-motoren gaat rijden. Dat kan niet in verband met de sponsoring van Aston Martin. Ik verwacht dat Christian Horner nog een konijn uit de hoge hoed tovert. We moeten nog even geduld hebben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen