Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull middenmoot, De Vries ultraproductief, McLaren schuttert

De testdagen zijn voorbij! Het gaat natuurlijk om het rijden van zoveel mogelijk meters en het verzamelen van zoveel mogelijk data. Hoeveel ronden werden er gereden door elk team?

Na drie lange dagen zijn de Formule 1-testdagen voorbij. Met heel wat kilometers op zak gaan de teams terug richting de fabriek, om zichzelf optimaal voor te bereiden op de eerste Formule 1-Grand Prix. Deze staat al over een week voor de deur! De afgelopen dagen ging het om meters maken, meters maken en nog eens meters maken, maar dat ging niet iedereen even goed af. Op dag drie was Haas het productiefste team, met 172 ronden, gevolgd door AlphaTauri, met 166 ronden. De topteams reden aanzienlijk wat minder ronden, met 133 voor Red Bull, 143 voor Ferrari en 148 voor Mercedes. McLaren zakte, opnieuw, door de ondergrens en kwam niet tot 100 ronden. De teller bleef op zaterdag steken op slechts 81 ronden.

Totaalaantallen

Kijkend naar de totaalaantallen, dan zien we het team van Nyck de Vries bovenaan. De Nederlander reed de meeste ronden van wie dan ook deze testdagen: 246. Zijn team was goed voor in totaal 456 ronden tijdens de testweek, gevolgd door Williams met 439 ronden. Kijkend naar de topteams, dan heeft Ferrari de meeste ronden gereden, maar veel meer dan Red Bull is het niet. Het gaat namelijk om respectievelijk 417 en 413 ronden. Mercedes blijft een beetje achter, met 398 ronden. Twee teams lopen ver achter op de rest, waarbij McLaren toch wel de kroon spant. Zij kwamen namelijk niet verder dan 312 ronden in drie dagen tijd. Een zwaar teleurstellende testweek voor het team uit Woking. Check hieronder het totaaloverzicht.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"