Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull nam groot risico met Verstappen in GP Oostenrijk: "De juiste beslissing"

Max Verstappen pakte de volle mep op de zondag in Oostenrijk: 26 punten. Dat zesentwintigste en laatste punt was niet zonder risico, maar teambaas Christian Horner stond volledig achter die keuze.

Met een voorsprong van 24 seconden in het slot van de race kreeg Max Verstappen de opdracht van zijn team om de banden te koelen en zich op te maken voor een laatste poging voor de snelste ronde op de oudere, medium banden.

De regerend kampioen liet op de radio duidelijk merken dat hij liever een pitstop maakte en met versere banden een gooi deed naar het extra punt. "Dat is ons het risico niet waard", kreeg hij te horen van zijn engineer. Maar Verstappen kreeg uiteindelijk toch zijn zin. "Waarom niet? We hebben een voorsprong van 24 seconden", was zijn argument.

No risk, no fun

Met nog twee ronden te gaan maakte Verstappen vervolgens zijn pitstop, die probleemloos verliep, waarna hij enkele seconden voor de baan voor Leclerc terugkwam. Na een rondje banden warmen, zette hij aan en verpletterde hij op de zachte banden de tot dan toe snelste rondetijd.

En dus was het het perfecte weekend voor Verstappen: 34 punten. 25 voor de raceoverwinning, 8 voor de sprintraceoverwinning en een punt voor de snelste ronde op zondag. Teambaas Christian Horner glundert na afloop in gesprek met Viaplay over de race van Red Bull.

"Het was een geweldige race, met een geweldige strategie. We hebben alle juiste keuzes gemaakt. Dat hielp Checo ook, hij heeft het goed gedaan. We moesten op de baan de inhaalacties maken, maar dat ging allemaal wel goed. De pace was geweldig."

Gevraagd naar de perfecte race van Verstappen, met 26 punten als resultaat, verschijnt er een glimlach op ons gezicht. "Dietrich (Mateschitz, de oprichter van Red Bull, red.) vertelde ons vroeger: no risk, no fun."

"Een deel van ons dacht: 'is het het wel waard voor een extra punt? Het vertrouwen dat het team op dit moment echter heeft en de vorm waarin we steken; daarom was het de juiste beslissing."

Al met al een indrukwekkende reeks. Het was de negende zege van Red Bull dit seizoen, in evenzoveel races. "Het is een grote dag voor ons. Onze meest succesvolle reeks ooit in een seizoen. Dietrich zou hier van hebben genoten. We missen hem, want hij is de reden dat wij hier zijn. We voelen zijn aanwezigheid altijd", zo sluit Horner af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben wat recht te zetten in Formule 1 GP Oostenrijk

Er wacht ons een sprintraceweekend, iets dat Red Bull vorig jaar nog voor problemen stelde in Oostenrijk. Weten Verstappen en zijn team herhaling te voorkomen? Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken de kwestie.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen