Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Red Bull: "Niet zeker of alle F1-teams deze crisis overleven"

Het zijn zware tijden, ook voor de Formule 1-teams. Toch denkt Red Bull-teambaas Christian Horner niet dat de koningsklasse van de autosport vanwege de coronacrisis kopje onder zal gaan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Het is onduidelijk hoe lang de wereld nog last gaat hebben van de huidige coronacrisis. Ook over het Formule 1-seizoen 2020 is nog weinig tot niks met zekerheid te zeggen. De eerste acht races werden al afgelast of uitgesteld en ook of de races daarna nog doorgaan is allesbehalve zeker.

Als gevolg daarvan is de invoering van de nieuwe technische regels al uitgesteld naar 2022, om zo het financiële plaatje proberen zo groen mogelijk te houden. Waarschijnlijk zal alleen dat niet genoeg zijn om de negatieve gevolgen in te perken en daarom zijn de F1-teams op zoek naar meer maatregelen.

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat de Formule 1 zelf echt wel zal overleven gedurende deze bizarre periode: "Formule 1 is een sterke onderneming met een enorme geschiedenis. De koningsklasse zal dit overleven", zo stelt de Brit vast in gesprek met de BBC.

Of ook alle F1-teams boven water kunnen blijven, durft hij niet hardop te zeggen, maar dat er alles aan gedaan zal worden om dat te voorkomen, is zeker: "Of alle teams het zullen overleven is niet zeker, maar het is nu de verantwoordelijkheid van alle teambazen om in het belang van de sport te handelen en onze stinkende best te doen om ervoor te zorgen dat er na deze crisis ook nog gewoon tien teams op de grid staan."

"Alle teams hebben tot nu toe verantwoordelijk, gezamenlijk en op een goede manier gereageerd op deze crisis. Natuurlijk zijn er sommige teams kwetsbaarder dan andere, zeker de kleinere teams, maar juist daarom is het belangrijk dat we samen de F1-community zo goed mogelijk helpen. Ook Liberty Media heeft diepe zakken, en zij hebben altijd al een lange termijn plan gehad. Ik denk dat zij er alles aan zullen doen om ervoor te zorgen dat de sport blijft bestaan."

0 reacties