Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull pakt bonusprijs met perfecte dubbele pitstop

Max Verstappen en Red Bull Racing stonden na de Grand Prix van Saoedi-Arabië bovenaan de tijdenlijst, maar er is nog een lijst waarin ze momenteel in uitblinken.

Verstappen Saudi pitstop
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De crash van Lance Stroll in ronde 6 van de Grand Prix van Saoedi-Arabië zorgde ervoor dat de helft van het veld besloot onder de safety car naar binnen te gaan voor een verse set banden. Ook beide Red Bull-mannen kwamen achter elkaar naar binnen, met Max Verstappen voorop. Red Bull besloot een dubbele pitstop uit te voeren, en dit resulteerde in de snelste pitstop van de race.

De bolide van Verstappen werd in 2.44 seconden van nieuwe banden voorzien, waarna zijn teamgenoot Sergio Perez direct binnenkwam voor een nette stop van 2.70 seconden. De stop van de Nederlander bleek de snelste van de gehele Grand Prix, die van Perez staat op de derde plek. Overigens hoorde de pitstop van Checo wat langer te zijn, want hij reed door rood weg!

Opvallend is dat maar vijf pitstops onder de drie seconden waren afgelopen race. Ook is Ferrari in deze lijst pas op positie 9 te spotten, maar het is vooral te verklaren door de drukte in de pitstraat tijdens die safety car-periode. Het kan overigens altijd nog erger: de pitstop van Daniel Ricciardo duurde ruim 41 seconden...

Verbetering bij Mercedes?

Het team van Mercedes had ook een snelle pitstop. De pitstop van Lewis Hamilton van 2.51 seconden is goed voor een tweede plek dit weekend in het pitstopklassement. Een verrassend resultaat, want de pitstops van het team uit Brackley waren vorig jaar nou niet om over naar huis te schrijven. Het team stond vorig jaar in de DHL fastest pitstop award nog op de zevende plek.

Mercedes-teambaas Toto Wolff zei vorig jaar tijdens de GP van de Verenigde Staten al dat de pitstops een groot punt van aandacht zijn voor het team: "Onze mindset de afgelopen 20 jaar was dat we geen wereldkampioen hoefden te worden in de pitstops, maar dat we hele langzame pitstops moeten vermijden", zei Wolff toen tegen onder andere RacingNews365.

"Het is nu zo ver gekomen dat we ons realiseren dat het zo competitief is geworden dat we ons daarin moeten verbeteren", aldus Wolff destijds. Het leek er in Saoedi-Arabië in ieder geval op dat de Duitse renstal een verbetering heeft doorgevoerd bij het uitvoeren van de pitstops.

Bekijk de top tien snelste pitstops van de Grand Prix van Saudi-Arabië hieronder.

Pitstoptijden GP Saoedi-Arabië

Coureur Team Pitstoptijd
1. Max Verstappen Red Bull Racing 2.44s
2. Lewis Hamilton Mercedes 2.51s
3. Sergio Perez Red Bull Racing 2.70s
4. Fernando Alonso Aston Martin 2.74s
5. George Russell Mercedes 2.97s
6. Nico Hulkenberg Haas 3.03s
7. Oscar Piastri McLaren 3.28s
8. Kevin Magnussen Haas 3.29s
9. Oliver Bearman Ferrari 3.48s
10. Yuki Tsunoda Visa Cash App RB 3.59s

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training