Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Red Bull positief verrast: "Honda levert meer vermogen dan verwacht"

De ontwikkeling die motorleverancier Honda doormaakt, zorgt ervoor dat Red Bull meer ontwikkelingsmogelijkheden heeft bij de RB15 van Max Verstappen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull wisselde eind 2018 van motorleverancier, waarbij het Renault de deur wees en Honda in haar armen sloot. De Japanse fabrikant had magere jaren achter zich, waarin het kampte met betrouwbaarheidsproblemen en een tekort aan paardenkrachten.

In die wetenschap, en gezien de ervaringen met Renault, bouwde Red Bull een auto die zo efficiënt mogelijk was, om zo min mogelijk tijdverlies op te lopen op de rechte stukken. Helmut Marko licht toe waardoor de RB15 in het begin van het seizoen moeizaam uit de startblokken kwam.

"We hebben een auto gebouwd met te weinig downforce, omdat we onderschat hadden hoeveel progressie Honda zou maken. Ze hebben meer vermogen geleverd dan wij verwacht hadden."

"Daarom wilden we het tekort aan pk's compenseren met ons chassis, door het zo efficiënt mogelijk te maken. Dat hebben we in de laatste races aangepast en we zijn nu bijna net zo snel als Mercedes en hebben Ferrari definitief ingehaald", aldus de Oostenrijker tegenover Auto Bild.

Marko verwacht dan ook dat Red Bull na de zomerstop uitstekend voor de dag komt: "Ik denk dat wij in de tweede seizoenshelft op iedere circuit competitief zijn."

Red Bull bezet momenteel de derde plaats in het WK bij de constructeurs en kijkt tegen een achterstand van 44 punten aan ten opzichte van Ferrari. De komst van Alexander Albon bij het team moet ervoor zorgen dat ook de tweede Red Bull punten gaat scoren, iets dat Pierre Gasly in de eerste seizoenshelft naliet.

Fotoalbum

Deze Formule 1-coureurs werden halverwege het seizoen uit hun team gezet

Pierre Gasly werd afgelopen maandag door Red Bull uit zijn lijdensweg verlost en teruggezet naar kleine broer Toro Rosso. De Fransman is zeker niet de eerste coureur in de Formule 1-geschiedenis die halverwege het seizoen noodgedwongen voor een ander plaats moest maken.

Bekijk het album

17 reacties