Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull spreekt Perez tegen na geklaag snelste ronde Verstappen

Volgens Christian Horner hadden beide Red Bull-coureurs dezelfde informatie in de slotfase van de GP van Saoedi-Arabië, in tegenstelling tot wat Sergio Perez liet doorschemeren toen hij het had over de snelste ronde van Max Verstappen had.

Aan het einde van de GP van Saoedi-Arabië was het duidelijk dat Sergio Perez de race zou gaan winnen en teamgenoot Max Verstappen op de tweede plaats zou gaan eindigen. Het enige puntje dat echter nog voor het oprapen lag, was het punt voor de snelste raceronde. Dat punt en dus de leiding in het WK ging uiteindelijk naar Verstappen, die in de allerlaatste ronde nog een paarse rondetijd neerzette. Dat tot verbazing van Perez, die naar eigen zeggen in de veronderstelling was dat er niet meer gepusht zou worden. De Mexicaan claimde dat hij niet dezelfde informatie had gehad als Verstappen, maar teambaas Christian Horner legt in gesprek met onder meer RacingNews365 uit dat dat niet het geval was. "We kwamen tot de conclusie dat het de laatste ronde was. Als hij gaat, dan gaat hij. Ik denk dat Max zelf ook al die conclusie had getrokken. Beide coureurs hadden de info over de snelste ronde en dat die op dat moment in handen van Checo was. Ook Perez zelf vroeg er naar, want hij wist natuurlijk dat Max het zou gaan proberen." In tegenstelling tot wat Perez zei, deed hij volgens zijn teambaas ook gewoon nog een gooi naar een snellere rondetijd. "Zelf probeerde Checo het ook, maar hij gaf het na enkele bochten al op, omdat hij al anderhalve tiende achter liep op zijn snelste rondetijd. Toen zag je dat hij van het gas ging."

Discussie

Toch was er in aanloop naar die laatste ronde wel veel radioverkeer tussen zowel Perez en zijn engineer als Verstappen en zijn engineer. Dat had vooral met de problemen aan de twee RB19's te maken, zo zegt Horner. Toen het duidelijk werd dat die problemen niet ernstig waren, lieten ze hun coureurs weer los. "De enige discussie over het managen van de pace, was toen de problemen met de aandrijfas naar voren kwamen. Toen besloten we namelijk om het met beide auto's rustiger aan te doen. Zodra het duidelijk werd dat er op de data niets te zien was, hebben we de twee coureurs weer 'los gelaten'", aldus de Britse teambaas.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"