Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull-strategen 'zonder werk' door Verstappen: "We hadden ze niet nodig!"

Max Verstappen reed in Abu Dhabi voor de negentiende keer naar een overwinning. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner bestuurde de Nederlander niet alleen de auto, maar volgde er ook strategische ideeën uit de cockpit.

f1 kalender download
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een nieuwe galavoorstelling. Max Verstappen reed de concurrentie op een hoop tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi en pakte zo onbedreigd een nieuwe zege. Een perfecte race afwerken is al lastig genoeg, zou je zeggen, maar Verstappen gaf ook nog eens aanbevelingen voor de strategieën van de beide Red Bulls. Christian Horner is onder de indruk en grapt dat de strategen een makkelijke dag hadden.

"Max was van een ander niveau dit jaar", vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "Vooral op het gebied van de auto, strategie en banden. Tijdens de race hadden we de strategen niet eens nodig, want het leek erop dat Max de strategie bepaalde voor hemzelf en Sergio Perez! Mijn strateeg (Hannah Schmitz red.) wees me er echter op dat Verstappen duurder is dan zij."

Horner prijst het werk van het team in Abu Dhabi

Op vrijdag zag het er niet naar uit dat Verstappen opnieuw zou domineren. Red Bull had moeite met de set-up en kwam op het laatste moment met de benodigde wijzigingen. Het stelde Verstappen in staat om poleposition te pakken. "We probeerden wat met de set-up tijdens de vrije trainingen, maar het gevolg was dat de auto niet goed reageerde op de verschillen tussen bochten op hoge snelheid en bochten op lage snelheid. Wat finetuning bracht de bolide weer in het juiste window en de engineers verdienen daar een groot compliment voor. Zij brachten ons terug in het spel en Max speelde daar ook een rol in."

Red Bull paste de strategie wel aan tijdens de race, onthult Horner. "We dachten dat we één pitstop gingen maken, maar de slijtage op de mediums was wat hoger dan we hadden verwacht. Daarom kozen we voor twee stops. Max had het misschien kunnen redden met één stop, want hij had de snelheid en was in staat om de banden te managen. Bij Checo zag het er naar uit dat hij het niet ging redden, dus daarom hebben we de strategieën gelijk getrokken."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola