Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull vervangt delen van brandende remmen Verstappen

Kort voor de start van de sprintkwalificatie sloeg de vlam in de spreekwoordelijke pan bij het linkervoorwiel van Max Verstappen. Zijn remmen waren dusdanig warm dat de vlammen er vanaf kwamen. Tijdens de sprintkwalificatie waren er geen directe gevolgen te merken, maar in aanloop naar de Grand Prix heeft Red Bull wel actie moeten ondernemen.

Het was even schrikken voor Max Verstappen. Gefocust op de startlampen zag hij in zijn ooghoek de vlammen uit zijn wiel komen. Het was zijn linker rem die even in lichterlaaie stond. Toen de lampen echter op groen sprongen en Verstappen als een speer wegreed, werd het brandje door de koelende lucht snel geblust. Even maakte Verstappen zich zorgen, zo zei hij op zaterdag. "Een beetje vuur is oke, maar op een bepaald punt werden de vlammen best groot. Ik keek in mijn spiegels naar de mannen achterop de grid en riep dat ze op moesten schieten", lachte hij na de kwalificatie. Zijn remmen liepen geen schade op en hij kon na zijn daverende start gewoon richting de overwinning rijden, maar in aanloop naar de race moest Red Bull toch het een en ander vervangen in parc fermé. Aan beide voorremmen werden twee onderdelen vervangen, zodat de Nederlander zonder zorgen aan de start van de Britse Grand Prix kan verschijnen. Het gaat om de brake drum (remtrommel) en de brake caliper (remklauw). Er volgt geen straf voor Verstappen, omdat de veranderingen in de naam van veiligheid zijn gemaakt.

1416458062911639555

On another day, F1 Sprint winner @Max33Verstappen might not have got off the the start line at Silverstone #BritishGP #F1Sprint pic.twitter.com/QQAgSp5onD — Formula 1 (@F1) July 17, 2021

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"