Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull vervangt opnieuw motoronderdeel bij Verstappen

Red Bull heeft opnieuw een motoronderdeel vervangen in de auto van Max Verstappen. Er volgt geen straf voor de Nederlander in Monaco.

Verstappen FP1 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen rijdt in Monaco met een nieuw motoronderdeel in de rondte. Vorige week werd zijn Control Electronics al vervangen door Red Bull in Imola, en nu zit er een nieuwe batterij in de RB20 van de Nederlander. Het is pas zijn tweede Energy Store, waardoor er geen straf volgt. Overigens mag een coureur per seizoen twee van deze onderdelen gebruiken. 

Ook bij de Haas-coureurs zijn de nodige onderdelen vervangen. Kevin Magnussen en Nico Hulkenberg ontvingen allebei een nieuwe batterij én Control Electronics. Ook voor hen is het in beide gevallen het tweede onderdeel van het seizoen, waar ze allebei geen straf voor krijgen.

Verstappen klaagde in de slotfase van de Grand Prix van Emilia-Romagna overigens over zijn batterij. Lando Norris opende de aanval en kwam steeds dichterbij Verstappen, die wel de zege opeiste. De 26-jarige coureur ontkende tegenover onder meer RacingNews365 dat er problemen waren, al is het onderdeel dus wel vervangen. "Dat was gewoon de strategie. De batterij zou langzamerhand omlaag gaan, in plaats van dat je het percentage van ongeveer 50 procent vasthoudt. Ik had genoeg batterij om voor één of twee ronden te verdedigen. Dat kwam uiteindelijk precies goed uit en er was geen probleem."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training