Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Red Bull vlamt keihard door tijdens eerste testdag, problemen voor McLaren

Er staat geen maat op Red Bull tijdens de eerste testdag. Het team van Max Verstappen en Sergio Perez blijft maar ronden rijden en is al dik door de 100 ronden heen.

Red Bull RB18 Perez Bahrein Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Met nog ongeveer twee uur te gaan tijdens de eerste testdag is Red Bull al lang en breed door de barrière van 100 ronden heen. Op het moment van schrijven staan er al 118 ronden op de teller, waarmee het team tot op heden veruit het productiefste team is van de donderdag.

De directe concurrentie, Mercedes en Ferrari, reden tot nu toe in totaal respectievelijk 83 en 81 ronden, waarmee het nog niet in de buurt komt van de 100 ronden. Williams is net als in Barcelona ook prima bezig en heeft tot op heden al ruim 83 ronden op de teller weten te zetten.

Problemen voor McLaren

Problemen zijn er voor McLaren, dat in de ochtend ook al relatief weinig ronden reed. Na de lunch kwamen daar nog geen tien ronden bij, waardoor het totaalaantal op dit moment slechts op 32 ronden staat. Veel verloren tijd dus voor het team van Lando Norris en Daniel Ricciardo.

Het lijkt te komen door problemen met de remmen of met het koelsysteem ervan. Net voor de klok van 15:00 uur kwam de Brit echter weer naar buiten, dus de problemen lijken voor nu verholpen te zijn.

Verder lijken er geen grote problemen te zijn bij de andere Formule 1- teams, al valt het rondeaantal van Aston Martin, AlphaTauri en Alpine ook wat tegen. Haas kwam in de middag eindelijk de baan op en reed tot op heden slechts 17 ronden met Pietro Fittipaldi achter het stuur.

Leclerc nog steeds de snelste

Kijkend naar de tijdenlijst is er bovenaan weinig veranderd. In de eerste uren van de middagsessie was het erg warm, waardoor de tijden niet in de buurt kwamen van de tijden van vanochtend. Charles Leclerc staat dan ook nog steeds bovenaan, met een tijd gereden op de medium C3-band.

De snelste man van de middag is Pierre Gasly, die een 1.35,8 liet noteren. Bottas volgt, met een 1.36,2. Aan het einde van de middag zal de zon gaan zakken en kunnen de rondetijden dat daardoor ook doen.

George Russell was totaal niet bezig met het rijden van snelle ronden in zijn Mercedes W13, want hij was een lange tijd zes seconden langzamer dan Leclerc vanochtend was. Kort voor de klok van drie uur Nederlandse tijd wist hij echter nog een 1.36,5 eruit te persen, waardoor hij bijna net zo snel was als Hamilton vanochtend.

Russell stuiterde wel veel tijdens de middagsessie, waarbij hij tot op heden slechts tot een twintigtal ronden kwam. Ferrari had eveneens last van porpoising, terwijl Red Bull op het eerste oog de stuiterproblemen wél onder controle had.

Rondenaantal per team om 15:00 uur Nederlandse tijd

Team Ronden
Red Bull 118
Ferrari 83
Williams 83
Alfa Romeo 82
Mercedes 81
AlphaTauri 63
Aston Martin 56
Alpine 55
McLaren 32
Haas 17

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'