Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Vuurwerk Verstappen en Red Bull moet wachten tot zaterdag, Ferrari topt tijdenlijst

Op het oog was het een wat gezapige dag voor Red Bull in Bahrein. Max Verstappen reed niet zo heel veel ronden, maar zal de dag zeker nuttig hebben besteed. De aangekondigde 'zichtbare upgrades' hebben we nog niet gezien.

Verstappen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kwam bij lange na niet in de buurt van het aantal ronden dat teamgenoot Sergio Perez op de donderdag in de Red Bull RB18 reed. De Mexicaan reed er 138, Verstappen kwam niet verder dan 86. Daar was ook geen noodzaak toe, zo verklapte Red Bull voorafgaand aan de tweede testdag al.

Dat betekent dat men gewoon het programma afwerkte, waarbij echt snelle runs nog steeds niet in het draaiboek vermeld stonden. Ja, met nog drie kwartier te gaan versnelde Verstappen wel wat op de zachte C4-banden, waarna Hamilton even later een tiende sneller ging op de nóg zachtere C5-band. Men koos dit moment, omdat dit het tijdstip was waarop over ruim een week de kwalificatie voor de GP van Bahrein wordt verreden.

Even later gaat Verstappen nog een beetje sneller op diezelfde C4-band, maar uiteindelijk komt hij niet aan de tijd van dagsnelste Carlos Sainz (C4). De Ferrari is de snelste man van de week tot nu toe. Opvallende nummer drie is Lance Stroll, die zijn snelste tijd eveneens op de C4-band reed.

Uitslag Dag 2 - Wintertest Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In dat andere lijstje, dat van het meest gereden ronden, is het Yuki Tsunoda zich die met 120 ronden de meest productieve coureur van de dag mag noemen, op de voet gevolgd door Esteban Ocon (111). Laatstgenoemde zorgde nog wel voor een rode vlag met technisch malheur, evenals McLaren, dat problemen bleef houden met de remmen en die waarschijnlijk volgende week pas opgelost krijgt. Williams spande qua problemen echter de kroon toen de achterremmen in brand vlogen en de achterzijde dusdanig beschadigden dat de dag er al in de ochtend op zat.

Speciale aandacht was er voor Haas F1, dat voor het eerst in anderhalf jaar tijd Kevin Magnussen de baan op stuurde. De Deen kweet zich prima van zaak door (voor wat het waard is) direct sneller te zijn dan teamgenoot Mick Schumacher.

Morgen zien we de coureurs voor het laatst in actie en mogelijk krijgen we dan écht vuurwerk te zien van Red Bull. Is het niet vanwege de langverwachte upgrades, dan mogelijk wel vanwege de door Sergio Perez aangekondigde performanceruns.

Terwijl op het moment van publicatie de sessie formeel is afgelopen, rijdt Haas F1 met Kevin Magnussen een uur langer door om de op donderdagochtend verloren tijd in te halen. Door vertraging van het vrachtvervoer kon Haas pas op donderdagmiddag voor het eerst in actie komen.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola