Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull wil Verstappen met revolutionaire RB16 aan F1-wereldtitel helpen

2020 moet het jaar van Max Verstappen, Red Bull en Honda worden. De Nederlandse coureur, het Oostenrijkse team en de Japanse motorleverancier zetten volgend seizoen vol in op beide wereldtitels. Om dat te bewerkstelligen wil het team groots uitpakken.

Verstappen koeling
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Binnen het Red Bull-team wordt relatief positief teruggekeken op het overgangsjaar 2019. Met drie overwinningen, twee polepositions en in totaal negen podiumfinishes werd er genoeg succes behaald, dat naar meer smaakt. Ook Verstappen gaf eerder al aan tevreden te zijn met het verloop van het seizoen.

Veel van de kinderziektes die de RB15 aan het begin van 2019 nog had, zoals de tegenvallende voorvleugel, zijn door het jaar heen namelijk verholpen, waarna de Red Bull-bolide aan het einde van het 2019-seizoen nagenoeg gelijkwaardig was aan die van haar directe concurrenten.

Bovendien heeft Honda qua vermogen het gat naar de concurrentie, op Ferrari na, in 2019 weten te dichten. De opvolger van de RB15, logischerwijs de RB16 genoemd, moet dan ook dé bolide worden die Verstappen aan de titel gaat helpen. Het moet een perfecte evolutie worden van de RB15, die Verstappen er toe in staat brengt om elk raceweekend te vechten om de overwinning.

Op het Mercedes-team moet er in de winter echter nog wat terrein worden gewonnen, geeft Red Bull toe: "Zij begrijpen de Pirelli-banden het beste van alle teams en onze bolide was in 2019 bijvoorbeeld nog te gevoelig voor de wind en voor temperatuursveranderingen", zo blijft het Oostenrijkse team realistisch.

Met man en macht zal Red Bull die designproblemen in de winter daarom proberen te verhelpen, zodat het team vanaf de start van het 2020-seizoen, op 13 maart, met haar revolutionaire RB16 meteen mee kan doen om de prijzen: "Dan kan het zomaar een geweldig seizoen worden", zo wordt het geciteerd door onder andere Auto Motor und Sport.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Vasseur Ferrari van een andere planeet tijdens de testdagen