Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull zoekt naar antwoorden: "We moeten 'rare' problemen Verstappen begrijpen"

Max Verstappen wist tijdens de Grand Prix van Oostenrijk geen vuist te maken tegen Ferrari, omdat hij zijn banden snel opvrat. Bij Red Bull is men kort na de race nog vol vragen over de 'rare' problemen.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen wist op de vrijdag van het Oostenrijkse Grand Prix-weekend voor het eerst dit seizoen de poleposition te pakken in droge omstandigheden. Op zaterdag reed hij relatief makkelijk naar de overwinning in de sprintrace, maar op zondag wist hij er geen hattrick van te maken.

Dat kwam door overmatige bandenslijtage, die voor iedereen bij Red Bull als een verrassing kwam. Ook voor Christian Horner, die na de race zijn verhaal doet voor de microfoon van onder andere RacingNews365.

"Het is een hele goede vraag, wat er veranderd is na de sprintrace. Op zaterdag pushten we wat harder aan het begin van de race, waardoor we daar aan het einde van de race de prijs een klein beetje voor moesten betalen, maar over de hele sprintrace gezien was onze stint gelijk aan die van Ferrari."

"Het enige wat er van zaterdag op zondag is veranderd, is dat het geregend had, er wat kleine temperatuurverschillen waren en er meer brandstof aan boord was. We moeten dus echt gaan begrijpen waarom onze bandendegradatie significant erger was dan die van Leclerc."

'Rare' problemen voor Verstappen

Door de problemen van Verstappen was Red Bull genoodzaakt om zijn strategie om te gooien, vertelt Horner. "Zodra we in die positie terecht kwamen, zijn we meteen overgeschakeld naar de tweestopsstrategie. Ferrari had echter genoeg pace om ons te coveren met twee pitstops."

Even was er nog hoop, maar het mocht niet zo zijn. Het was simpelweg niet de zondag van Verstappen en Red Bull. "De virtuele safety car zorgde er nog voor dat we aan het einde van de race weer meestreden, maar helaas mocht het deze zondag niet zo zijn. Het was een van die dagen. We kwamen over het algemeen grip tekort, dus we hebben genoeg werk aan de winkel de komende dagen."

"Het was raar", vervolgt de teambaas. "Een week geleden, in Silverstone, zag het er juist goed uit qua slijtage. Deze banden zijn erg gevoelig en als je niet in het juiste werkvenster zit, dan betaal je de prijs in de vorm van slijtage. Veel teams hadden daar last van tijdens de Grand Prix van Oostenrijk."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"