Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-optimisme was voorbarig in aanloop naar GP Singapore

De Grand Prix van Singapore was een race waar het nodige over na te spreken valt, al is dat niet vanwege het vuurwerk op de baan, want dat bleef grotendeels uit.

Sebastian Vettel is nog altijd een winnaar

De meningen over Sebastian Vettel waren de laatste weken flink verdeeld. Waar de één de viervoudig kampioen al had afgeschreven, rekende de ander op de veerkracht van de Duitser. Het was in Singapore echter Vettel zelf die een eind maakte aan de discussie, niet door woorden, maar door daden. Hij won op het moment dat de druk op zijn schouders groter was dan ooit, wat zijn overwinning des te mooier maakt.

Red Bull-optimisme was voorbarig

Nadat Max Verstappen halverwege het seizoen de podiumplaatsen aaneenreeg en zelfs twee Grands Prix wist te winnen, was het voor iedereen duidelijk dat Red Bull helemáál terug was. In Singapore werd het team bestempeld als de grote favoriet voor de zege, zeker met Max Verstappen binnen de gelederen. Alle inspanningen van de Nederlander ten spijt kon het team geen vuist maken tegen het geweld van Ferrari, het team dat wél duidelijke stappen heeft gezet. Als het team op een circuit waar het de grote favoriet is niet uit de verf komt, wat mag er dan nog verwacht worden van het team op de circuits die op papier minder geschikt lijken, zoals Rusland? Binnen een week hebben we gelukkig antwoord op die vraag.

Hulkenberg is afgeschreven als Formule 1-talent

Jarenlang stond hij te boek als hét talent van de Formule 1. Zijn enige manke was dat hij geen vaste voet aan de grond wist te krijgen bij een topteam. Die hoop begon de afgelopen jaren al een beetje te vervliegen, en inmiddels zijn we zelfs op het punt aanbeland waarop niemand écht de meerwaarde van hem inziet. Nadat hij de deur werd gewezen door Renault, lieten achtereenvolgens Haas F1, Red Bull én Alfa Romeo weten dat de Duitser ook niet ben hen aan hoeft te kloppen. De kans is groot dat we Hulkenberg volgend jaar niet meer terugzien en dat hij samen met Robert Kubica de Formule 1 verlaat.

Wedstrijdleiding is écht milder geworden

Er werden links en rechts op het Marina Bay Street Circuit heel wat tikjes uitgedeeld, maar telkens oordeelde de wedstrijdleiding dat het om race-incidenten ging. Nadat de wedstrijdleiding lange tijd riep milder te zullen optreden, lijkt men nu daadwerkelijk consequent de daad bij het woord te voegen, dit tot grote onvrede van McLaren-teambaas Andreas Seidl. Hij had graag gezien dat Nico Hulkenberg een straf kreeg na zijn aanvaring met Carlos Sainz.

Racetempo was erbarmelijk

In de race reden de beste coureurs uit de Formule 1 twaalf tot dertien seconden langzamer dan tijdens de kwalificatie. Ferrari drukte vooraan het tempo behoorlijk, waardoor iemand als Antonio Giovinazzi na de eerste serie pitstops met ruime verschillen kon leiden. Het zijn cijfers die niet horen bij de Formule 1, de snelste autosportklasse ter wereld, ongeacht de reglementen van het moment. Het maakte dat de wedstrijd vooraan ontiegelijk saai was en er voor een beetje spanning naar het middenveld gekeken moest worden. Wellicht dat we de laatste Grands Prix verwend zijn geraakt met mooie gevechten vooraan, maar dit sloeg werkelijk alles.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"