Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Relaxte Verstappen benadrukt: "De intentie is om bij Red Bull te blijven"

Max Verstappen rijdt de sterren van de hemel, maar toch gaat het meer over zijn team naast de baan, dan over die geweldige prestaties op het asfalt. De Red Bull-coureur ziet het liever anders, maar blijft koeltjes. Ook in Australië ging het vooral over zijn toekomst bij het team, maar hij benadrukt dat die in ieder geval tot en met 2028 gewoon bij Red Bull ligt. Tenminste, dat is de intentie.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na veel ophef omtrent teambaas Christian Horner vanwege aanklachten over grensoverschrijdend gedrag, interne onrust bij Red Bull en een dreigende schorsing voor Helmut Marko vanwege lekken van informatie in de zaak Horner, lijkt de rust op de voorgrond even teruggekeerd.

Althans, sinds de GP van Saoedi-Arabië zijn er weinig tot geen nieuwe ontwikkelingen geweest in de zaak. Toch gaat het ook in Australië weer voornamelijk over de interne strubbelingen bij Red Bull als het journaille zich op de mediadag verzamelt rond de drievoudig wereldkampioen. Gaat hij het tot het einde van zijn huidige contract uitzingen bij Red Bull?

"Dat is natuurlijk waarom ik die deal heb gesloten", lacht Verstappen. "Zoals ik eerder al heb gezegd: ik ben blij met het team en het is natuurlijk van belang dat we de belangrijke spelers binnenboord houden voor een langere periode. Daar zit natuurlijk ook de performance en onder de streep is het een performance business. Als ik niet zou presteren, dan zou ik hier ook niet zitten."

"Zo werkt dat nu eenmaal. De deal is er en het is mijn intentie om tot het einde bij Red Bull te zijn. Dat zou natuurlijk een geweldig verhaal zijn, als ik tot het einde met één team zou zijn, deel uit zou maken van één familie en een team. Wie die belangrijke spelers zijn? Veel mensen, maar die ga ik natuurlijk niet opnoemen, want dan weet iedereen weet wie dat zijn."

			© XPBimages
	© XPBimages

Tweede familie

Vergeleken met pak 'm beet een half jaar geleden, hoe voelt Verstappen zich vandaag de dag binnen het Red Bull-team? Volgens de regerend wereldkampioen is er niets veranderd. Ja, natuurlijk zijn er wel eens onenigheden, maar dat hoort er bij binnen een familie. Uiteindelijk wil iedereen hetzelfde: presteren op de baan.

"Ik heb me hier altijd comfortabel gevoeld. Dit is als mijn tweede familie. Binnen een familie zijn er altijd wel... hoe zou ik het zeggen? Niet meningsverschillen, maar zoals je weet kan je je familie niet kiezen, wel je vrienden", lacht hij. "Maar voor mij is er niets veranderd. We focussen ons op de performance. Ik zou natuurlijk graag hebben dat het wat meer over onze geweldige auto gaat, maar hopelijk zal dat steeds meer gebeuren."

"We willen allemaal hetzelfde: presteren op de baan. Daar focussen we ons op als team. Het probleem is niet alleen intern, want extern wordt er veel gespeculeerd en dat is iets wat we niet kunnen we controleren. Het enige waar je controle over hebt, is de focus binnen het team. En dat doen we ook."

			© XPBimages
	© XPBimages

Focus

Toch moet alle heisa omtrent Red Bull effect hebben op een coureur, zou je zeggen, maar Verstappen blijft er koeltjes onder. Vragen van de pers, die nu eigenlijk al weken in herhaling vallen, antwoordt bij rustig en bekwaam. Hij laat zich niet uit de tent lokken en manoeuvreert zich vakkundig van het ene nette antwoord naar het volgende. Nee, Verstappen is niet van plan om olie op het Red Bull-vuur te gooien, zo benadrukt hij als hem gevraagd wordt of het alles impact heeft op zijn focus.

"Het vreet geen energie, want ik kan mezelf heel makkelijk afsluiten van F1. Ik denk niet echt aan F1 als ik de paddock verlaat. Ik weet wat ik moet doen en weet ook dat het met deze hoeveelheid raceweekenden heel belangrijk is om aan andere dingen te denken als ik thuis ben, aan andere projecten waar ik veel passie voor heb. Voor mij werkt dat, maar elke coureur is anders. Ondanks alles wat er gaande is, is het heel makkelijk om achter het stuur te kruipen en te presteren."

Ook bij de andere teamleden is de drang om te winnen nog altijd onverminderd groot. "Er zijn zoveel geweldige mensen in onze garage, dat is nooit anders geweest. Iedereen focust zich op dezelfde manier als voorheen. Dat kan je ook zien aan de resultaten die we als team boeken. Hadden we liever meer aandacht voor onze auto gehad? Waarschijnlijk wel, maar we blijven werken aan de performance om zo te blijven winnen."

Ook interessant:

Wat brengt de GP van Australië? Keert de rust in de paddock terug? Hoe dan ook. Verstappen kan de beste seizoenstart ooit in de F1 neerzetten. Wie stopt hem? Is hij te stoppen?

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China