Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Renault F1 team

Renault erkent: "Voorkeur voor Ricciardo boven Ocon kwam raar over"

Eigenlijk zou Esteban Ocon dit Formule 1-seizoen al voor Renault rijden, maar die deal ging niet door toen Daniel Ricciardo plots geïnteresseerd bleek. Cyril Abiteboul legt uit waarom die keuze werd gemaakt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Als manager van Esteban Ocon voerde Toto Wolff al in 2018 gesprekken met Renault-teambaas Cyril Abiteboul over een stoeltje voor de Franse coureur. Er werd een mondeling akkoord bereikt, maar Abiteboul schond die afspraak door plots Daniel Ricciardo aan te trekken.

"We hadden een moeilijke keuze te maken", legt Abiteboul een jaar na dato uit aan onder meer RacingNews365. "Je kijkt dan niet alleen naar het tempo van een coureur, maar ook naar zijn rol in het hele team. Toen de kans kwam om een complete coureur als Daniel te bemachtigen, wilden we die grijpen, al hebben we dat toen wel een beetje verkeerd aangepakt wat betreft het beeld richting de buitenwereld, dat kwam wat raar over."

Met ingang van 2020 zal Ocon echter alsnog in Renault-kleuren gaan racen in de Formule1 - nota bene als teamgenoot van de Australiër. Abiteboul: "Nu is juiste moment om vers bloed toe te voegen aan ons team. Dat zie je bij allerlei teams gebeuren."

Ocon koestert in elk geval geen gevoelens van wrok richting zijn aanstaande renstal en teamgenoot: "Ik zie dit als een geweldige kans om weer twee jaar te kunnen racen. Er zijn geen problemen."

Luister nu de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

3 reacties

    Hamilton 'Wereldkampioen eist honderden miljoenen van Mercedes'