Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Renault F1

Renault erkent: "Voorkeur voor Ricciardo boven Ocon kwam raar over"

Eigenlijk zou Esteban Ocon dit Formule 1-seizoen al voor Renault rijden, maar die deal ging niet door toen Daniel Ricciardo plots geïnteresseerd bleek. Cyril Abiteboul legt uit waarom die keuze werd gemaakt.

Ocon renault 2019 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Als manager van Esteban Ocon voerde Toto Wolff al in 2018 gesprekken met Renault-teambaas Cyril Abiteboul over een stoeltje voor de Franse coureur. Er werd een mondeling akkoord bereikt, maar Abiteboul schond die afspraak door plots Daniel Ricciardo aan te trekken.

"We hadden een moeilijke keuze te maken", legt Abiteboul een jaar na dato uit aan onder meer RacingNews365. "Je kijkt dan niet alleen naar het tempo van een coureur, maar ook naar zijn rol in het hele team. Toen de kans kwam om een complete coureur als Daniel te bemachtigen, wilden we die grijpen, al hebben we dat toen wel een beetje verkeerd aangepakt wat betreft het beeld richting de buitenwereld, dat kwam wat raar over."

Met ingang van 2020 zal Ocon echter alsnog in Renault-kleuren gaan racen in de Formule1 - nota bene als teamgenoot van de Australiër. Abiteboul: "Nu is juiste moment om vers bloed toe te voegen aan ons team. Dat zie je bij allerlei teams gebeuren."

Ocon koestert in elk geval geen gevoelens van wrok richting zijn aanstaande renstal en teamgenoot: "Ik zie dit als een geweldige kans om weer twee jaar te kunnen racen. Er zijn geen problemen."

Luister nu de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten