Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Door Verstappen sta ik er redelijk goed op"

Zien we Daniel Ricciardo volgend jaar nog terug in de Formule 1? Het is één van de grote vragen van het Silly Season. Zo niet, dan kan hij naar eigen zeggen de F1 met opgeheven hoofd verlaten, niet in de laatste plaats vanwege zijn resultaten als teamgenoot naast Max Verstappen.

Daniel Ricciardo rijdt mogelijk zijn laatste seizoen in de Formule 1. De resultaten van de laatste paar jaren zijn pover en hij lijkt niet zomaar bij een ander team aan de slag te kunnen gaan. Zijn hoogtijdagen beleefde hij bij Red Bull, eerst als teamgenoot van Sebastian Vettel, daarna als teamgenoot van achtereenvolgens Daniil Kvyat en Max Verstappen. De tijd met Verstappen samen staat menigeen nog op het netvlies gegrift. Ricciardo was de man met ervaring, Verstappen het jonge, opkomende supertalent, met rauwe randjes. Ricciardo zag Verstappen van dichtbij veranderen van een 'jonge jongen' in 'een man'. De twee maakten elkaar het leven bij vlagen zuur óp de baan, iets waar hij in gesprek met Viaplay met genoegen op terugblikt. "Hij bewees zijn snelheid al vanaf 2016. Misschien al weer eerder, maar ik zag het vanaf 2016 van dichtbij. Maar van 2018 herinner ik me dat hij veel fouten maakte in de eerste vier à vijf races. Hij crashte en maakte behoorlijk wat fouten, maar opeens vond hij een manier om de knop om te zetten en om volwassener te worden."

"Toen zette Verstappen de grootste stap"

"Ik denk dat hij in dat jaar de grootste stap van een jongen naar man zette", vervolgt de McLaren-coureur. "Zijn toegenomen mate van volwassenheid naast de baan maakte dat hij op de baan constanter ging presteren." Als Ricciardo ziet wat Verstappen nu presteert in de Formule 1, ziet hij dat goedkeurend (en met enige trots?) aan: "Ik heb zoiets van 'als ik het niet kan zijn, dan hij maar'. Ik denk dat ik in ieder geval in staat ben geweest om het hem lastig te maken en dat maakt dat ik er toch redelijk goed op sta", aldus Ricciardo, waarna er een enorme lach op zijn gezicht verschijnt.

Viaplay
x
Live Indy 500 met Rinus VeeKay