Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo: "Door Verstappen sta ik er redelijk goed op"

Zien we Daniel Ricciardo volgend jaar nog terug in de Formule 1? Het is één van de grote vragen van het Silly Season. Zo niet, dan kan hij naar eigen zeggen de F1 met opgeheven hoofd verlaten, niet in de laatste plaats vanwege zijn resultaten als teamgenoot naast Max Verstappen.

verstappen ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Daniel Ricciardo rijdt mogelijk zijn laatste seizoen in de Formule 1. De resultaten van de laatste paar jaren zijn pover en hij lijkt niet zomaar bij een ander team aan de slag te kunnen gaan. Zijn hoogtijdagen beleefde hij bij Red Bull, eerst als teamgenoot van Sebastian Vettel, daarna als teamgenoot van achtereenvolgens Daniil Kvyat en Max Verstappen.

De tijd met Verstappen samen staat menigeen nog op het netvlies gegrift. Ricciardo was de man met ervaring, Verstappen het jonge, opkomende supertalent, met rauwe randjes. Ricciardo zag Verstappen van dichtbij veranderen van een 'jonge jongen' in 'een man'. De twee maakten elkaar het leven bij vlagen zuur óp de baan, iets waar hij in gesprek met Viaplay met genoegen op terugblikt.

"Hij bewees zijn snelheid al vanaf 2016. Misschien al weer eerder, maar ik zag het vanaf 2016 van dichtbij. Maar van 2018 herinner ik me dat hij veel fouten maakte in de eerste vier à vijf races. Hij crashte en maakte behoorlijk wat fouten, maar opeens vond hij een manier om de knop om te zetten en om volwassener te worden."

"Toen zette Verstappen de grootste stap"

"Ik denk dat hij in dat jaar de grootste stap van een jongen naar man zette", vervolgt de McLaren-coureur. "Zijn toegenomen mate van volwassenheid naast de baan maakte dat hij op de baan constanter ging presteren."

Als Ricciardo ziet wat Verstappen nu presteert in de Formule 1, ziet hij dat goedkeurend (en met enige trots?) aan: "Ik heb zoiets van 'als ik het niet kan zijn, dan hij maar'. Ik denk dat ik in ieder geval in staat ben geweest om het hem lastig te maken en dat maakt dat ik er toch redelijk goed op sta", aldus Ricciardo, waarna er een enorme lach op zijn gezicht verschijnt.

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde