Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Ricciardo gaat strijdlustig tweede Renault-seizoen in: "Ik heb iets recht te zetten"

Daniel Ricciardo staat aan de vooravond van zijn tweede seizoen in de gelederen bij Renault. De Australiër wil tijdens zijn thuisrace eindelijk eens schitteren en heeft er alle vertrouwen in.

Het eerste jaar na zijn overstap van Red Bull naar Renault verliep voor Daniel Ricciardo niet helemaal naar wens. Dit jaar moet dat anders, weet ook de Australiër, die geen betere plek kan bedenken om het seizoen te beginnen dan in zijn eigen, vertrouwde thuisland.

"Het is een speciaal gevoel om thuis, in Australië, te racen. Ik ben gedurende het seizoen zo vaak weg van huis, dus het is mooi om hier tijd met vrienden en familie door te kunnen brengen. De Australische fans zijn bovendien echt geweldig. Hun steun geeft mij alleen maar meer motivatie."

Iets wat de Renault-coureur ook veel motivatie geeft, is de manier waarop de testdagen zijn verlopen, zo vertelt hij. "De testdagen zijn al met al positief verlopen en we hebben veel meters kunnen maken. Dat geeft een enorme boost bij het ingaan van het nieuwe seizoen."

"Ik ben happy met de balans van de auto, dus we zullen zien hoe we er zaterdag aan het einde van de kwalificatie voorstaan", zo gaat Ricciardo verder, al wetende dat het aan de inzet van zijn team in ieder geval niet zal liggen. "Het gehele team heeft tijdens de winter ontzettend hard gewerkt om de bolide klaar te stomen, en ik sta te popelen om eindelijk weer te mogen racen."

In Melbourne heeft Ricciardo namelijk nog wel een appeltje te schillen. Met wie? Met de resultaten van de afgelopen jaren. "Ik heb hier niet de beste races meegemaakt, dus ik kijk ernaar uit om dat hier dit jaar recht te zetten en een sterk weekend af te werken namens Renault", aldus de ex-Red Bull-coureur.

10 reacties